Foto’s, films en publicaties gezocht over 25 jaar ATB Team X-Treme

Algemeen

ZEELAND – ATB Team X-Treme bestaat dit jaar 25 jaar. Velen hadden niet gedacht dat de opkomende “Amerikaanse hype” uit de begin jaren ’90 een definitief plaatsje zou veroveren in de wielersport. Niets bleek minder waar en Nederland leverde zelfs de eerste Olympisch Kampioen: Bart Brentjens!!

Zeeland liet zich beslist niet onbetuigd en er werd al snel een club opgericht en een mountainbike parcours in Boswachterij Westerschouwen gerealiseerd. We spreken over 1994 en ook hier werd er sceptisch gekeken naar levensvatbaarheid van dit clubje. Nu 25 jaar later mogen we zeggen dat we het aardig hebben gedaan! Inmiddels hebben we 220 leden, verschillende Nederlands Kampioenen komen voort uit het ATB Team X-Treme kamp of zijn door ATB Team X-Treme enthousiast gemaakt. Met maar liefst twee gerealiseerde MTB trainingsparcoursen  in Goes en Vlissingen en met een super wedstrijd parcours in Boswachterij Westerschouwen mogen we zo “trots als een bezem”zijn.

Voor de allereerste Nationale mountainbike jeugdwedstrijd in de huidige vorm stond ATB Team X-Treme aan de lat en ook toen het iets minder met deze competitie ging heeft deze club, samen met BAR END uit Apeldoorn en Jan van Arckel uit Arkel opnieuw leven geblazen in het Nederlandse jeugdmountainbiken. Vele namen uit de groep jeugdbikers van toen komen we nu tegen op Nationaal en Internationaal niveau.

Onze 25 jaar gaan we vieren. Een clubje X-Tremisten is inmiddels volop bezig een leuk programma samen te stellen. We vragen leden (en gezin), sponsoren alvast om zaterdag 2 november vanaf ca. 14.00 uur vrij te houden voor het vieren van onze 25 jaar samen.

Wat gaan we doen …… ?

Kijk dat zeggen we nog niet, maar er zal zeker ruimte zijn voor een fietsactiviteit (we zijn ten slotte een fietsclub), voor niet fietsers (die zijn er ook) zullen we een andere tocht proberen te regelen en zij die helemaal niet uit de wielen of voeten kunnen kunnen zich ter plaatse vermaken! Kortom voor elk wat wils en natuurlijk is er volop ruimte om herinneringen op te halen onder het genot van.

Geschiedenis

Inmiddels zijn we op zoek naar onze geschiedenis ….. er is veel gebeurd in 25 jaar. Foto’s (nog in zwart-wit 🙂 ) , films en video’s, kranten-artikeltjes en/of andere publicaties zijn van harte welkom! Marijke Vanhommerig stelt hiervan een collage samen en publiceert naar aanloop van ons jubileum tal van leuke leutjes uit ons bestaan.

Verzoek: Blader eens door je persoonlijk archief en laat bijzondere gebeurtenissen, anekdotes en …… weten via 25 jaar ATB Team X-Treme

Het eerste filmpje is inmiddels gepost.