Flinke donatie van Stichting Hendrick Avercamp voor X-Treme Vlissingen

Algemeen

MIDDELBURG – De Middelburgse Stichting Hendrick Avercamp heeft 60.000 euro verdeeld onder sportclubs in Walcheren. Ze geeft hiermee een steuntje in de rug aan clubs en verenigingen die vanwege corona teruglopende inkomsten hebben.

 

De Stichting Hendrick Avercamp is opgericht in 1968 en ontstaan uit de Middelburgse IJsclub. Het doel van de stichting was destijds het exploiteren van het terrein en de accommodatie aan de Breeweg in Middelburg. In 2008 is deze camping / ijsbaan verkocht. Het daarmee vrijgekomen vermogen gebruikt de stichting nu om sportevenementen en individuele talentvolle sporters in de regio in financieel opzicht te ondersteunen.

Door de bijzondere periode die clubs en verenigingen momenteel doormaken is het bestuur van de stichting tot de huidige actie gekomen. Vanwege het Zeeuwse karakter van de club én de vestiging in Vlissingen kwam ook ATB Team X-Treme in aanmerking om een donatieverzoek in te dienen. Deze week kregen we te horen dat er maar liefst een donatie van €1500 is toegekend als budget om het mountainbike parcours “Weyevliet” in Vlissingen nog uitdagender en aantrekkelijker te maken wat de sportieve jeugd (én ook ouderen) van Walcheren ten goede zal komen.

Meer informatie over de Stichting: https://hendrick-avercamp.nl/