Fietsonderhoud clinic bij BeeBikes, Kapelle

Algemeen

KAPELLE – Op woensdagavond 9 oktober waren we welkom bij de medeoprichters van ATB Team X-Treme, Johan en Karin Bouwman van BeeBikes in Kapelle. Zij organiseerden voor de jeugd een clinic betreffende het fietsonderhoud.

16 enthousiaste jeugdleden stonden ‘s avonds klaar om alles te leren over hoe je een fiets goed schoonmaakt en onderhoud. Normaal “mogen” de ouders vaak de fietsen schoonmaken, na deze avond gaan de kinderen vast zelf aan de slag.

Met behulp van Cristoph en Henk, had Johan drie onderdelen bedacht. De groep werd daarvoor in drie gesplitst, zodat iedereen alles goed kon zien en kon rouleren.

Voor de winkel liet Henk zien hoe je de fiets goed schoonmaakt. Eerst ontvetten en dan met water afspoelen.

Een andere groep krijgt binnen van Christoph te zien hoe je daarna alles goed smeert en invet.

Johan gaf achterin de werkplaats uitleg wat je vooral niet moet doen aan een fiets. Zo liet hij een trapas lager zien die helemaal vast zat door o.a. gebruik van een hogedrukreiniger.

Tussendoor zorgde Karin voor koffie voor de volwassen en had ze mooie bidonnen met drinken klaar staan voor de kinderen, met wat lekkers erbij.

Na een gezellige avond waarin de kennis van het onderhoud goed bijgespijkerd is, werden de kinderen nog verrast met leuke buffs en een flacon prowax van ‘Bike7’.

Karin en Johan, bedankt voor deze leuke avond en de tijd die jullie voor onze jeugdleden hebben vrijgemaakt!