Feestelijke afsluiting jeugdtrainingen voor de zomervakantie

Algemeen

In vakantietijd gaat alles net iets trager dan normaal, dus ijlt ook deze berichtgeving iets na. Op een regenachtige dag als deze is het dan ook mooi tijd voor een inhaalslag.

GOES – Dinsdag 14 juli was de laatste jeugdtraining voor de zomervakantie. Traditiegetrouw wordt er dan een ijsje getrakteerd en bijzondere gebeurtenissen aangehaald. En die waren er genoeg deze keer.

20150714-2 Laatste training voor Zomervakantie - foto Jan Peter Kastelein20150714-1 Laatste training voor Zomervakantie - foto Jan Reijerse

 

Allereerst hadden de trainers een nieuwigheidje in petto ter afsluiting van het seizoen. Geïnspireerd door hun eigen examen van een paar weken geleden mochten nu ook de jeugdige bikers een zogenaamde “Proeve van Bekwaamheid” afleggen. Er moesten dan ook tal van oefeningen gedaan worden waarop al eerder getraind was. Je kon gelukkig niet slagen en ook niet zakken. De trainers lieten op deze manier wel aardig zien waar het heel goed gaat en waar nog iets meer op geoefend moet worden.

Nadat alle oefeningen afgerond waren maakten de trainers de balans op en verzamelden we op het middenterrein op ons trainingsparcours. De voorzitter nam het woord ……..

Allereerst was er applaus!! Veel applaus! Voor iedereen en over en weer. De jeugd klapte voor de papa’s en mamma’s die bereid zijn om hen iedere dinsdag naar training te brengen. Vervolgens klapte iedereen voor de trainers die elke dinsdag weer paraat staan om training te geven. Daarna klapten de ouders en de trainers weer voor de kinderen die elke dinsdag zo goed hun best doen. Er werd wat afgeklapt, je zou de draad kwijtraken, maar super leuk.

Daarna werden de nieuwbakken Nederlands Kampioenen Nina Houmes en Rob Kastelein en de derde plaats winnares Shirin van Anrooij naar voren geroepen. Voorzitter Patrick ging eerst even in op de prachtige prestaties die alle 13 X-Treme deelnemers op het NK hadden neergezet. Het werd dit NK wel even heel duidelijk dat de techniek trainingen op het trainingparcours haar vruchten afwerpt. Technisch gezien scoren de X-Tremisten fantastisch goed!

Nina en Rob kregen uit handen van de voorzitter een X-Treme rood-wit-blauw snelpak uitgereikt en natuurlijk waren er voor alle drie felicitaties, applaus en een zoete attentie.20150714-3 Laatste training voor Zomervakantie - foto Jan Peter Kastelein20150714-4 Laatste training voor Zomervakantie - foto Jan peter Kastelein20150714-5 Laatste training voor Zomervakantie - foto Jan Peter Kastelein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen was het de beurt aan de trainers die elke dinsdag, in weer en wind, klaar staan om training te geven en vaak ook meegaan naar de wedstrijden “in den lande” om onze jeugd te coachen. Hun enthousiaste positieve instelling en manier van trainen draagt voor een groot deel bij in het plezier wat de jeugd aan het mountainbiken beleeft en aan de mooie prestaties die nu en in de afgelopen jaren zijn behaald door leden en oud-leden. Als grote blijk van waardering voor hun inzet ontvingen zij naast deze waarderende woorden een fraai zomers boeket uit handen van de trotse voorzitter.

En nog was dat niet alles ……… Maar liefst zes van onze trainers volgen de opleiding Wielrentrainer 2 (Annette, Jan R., Richard en André) of Wielrentrainer 3 (Johan en Sebastiaan). De examens voor Wielrentrainer 2 zijn een aantal weken geleden door alle vier met succes afgerond. Voor de geslaagden stond een flesje bubbels gereed om het in huiselijke kring te vieren.

Johan en Sebastiaan moeten nog even wachten tot het najaar wanneer ook zij het examen mogen afleggen.

Overigens zijn ook Shea-lynn en Tim geslaagd voor Wielrentrainer 2. Zij volgden dit keuzevak via het CIOS en liepen daarvoor stage bij X-Treme.

Al met al een leuke afsluiting van de jeugdtrainingen voor de zomervakantie.

 

De jeugdtrainingen starten na de zomervakantie weer op dinsdag 1 september 18.30 uur.