Fantastische resultaten Milan en Anne in wereldbekers Nové Mêsto

Algemeen

NOVÉ MÊSTO (TSJECHIË) – Wat een geweldige week voor Anne Terpstra en Milan Vader tijdens de wereldbekerwedstrijden in Nové Mêsto. Gelijk na het inpakken van de trui en gouden plak op het Nederlands Kampioenschap in Sittard gingen ze gelijk door naar Tsjechië waar op dinsdag de eerste shorttrack van een druk wereldbeker programma alweer op het programma stond. De UCI koos er voor om op deze schitterende locatie 2 wereldbekers te houden.

Het begon al weer prima tijdens de eerste shorttrack op dinsdag Anne Terpstra reed op een modderig parcours naar een verdienstelijke 8e plaats op slechts 4 seconden van winnares Evie Richards.

Milan begon deze reeks ook op een (bijna) perfecte wijze. Lang vertoefde hij in de kopgroep maar brak in de laatste ronde, hij lag op vijf, zijn ketting waardoor er (toch nog) een 13e plaats (en een goede startpositie in de 1e XCO wedstrijd) voor hem inzat. Baalen natuurlijk maar de benen bleken goed.

Twee dagen later bewezen beiden in de XCO wedstrijd in welke supervorm zij momenteel verkeren. In een superspannende wedstrijd reed Anne naar een prachtige tweede plaats, 31 seconden na, wederom Evie Richards.

Milan maakte de vreugde in het Nederlandse kamp compleet om voor het eerst podium te rijden met een prachtige 3e plaats op 26 tellen van winnaar Simon Andreassen.

Dik verdiend hij was tenslotte dé smaakmaker in deze wedstrijd.

 

Een dag later was het alweer raak. Amper tijd om te herstellen en dan alweer de 2e Shorttrack op het programma.

Anne reed hierin naar een 7e plaats op maar 4 tellen van de winnares. Milan liet zien het nog lang niet beu te zijn, pushte en sleurde in de kop van de wedstrijd en reed na deze felle strijd in een sprint naar de 4e plaats in dezelfde tijd als winnaar Henrique Avicini. Beiden behielden met deze uitslagen een startpositie voor de 2e XCO race twee dagen later op zondag 4 oktober.

 

Zondag 4 oktober zat heel X-Treme vanaf 12.00 uur aan de buis gekluisterd om via Redbull TV de Vrouwenwedstrijd te zien. De zit werd beloond. Anne reed een perfecte race. Samen met de latere winnares, wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot, bepaalde zij de wedstrijd. Uiteindelijk moest Anne haar laten gaan en finishte op slechts 21 secondenop de tweede plaats.

 

   

De mannen wedstrijd, later in de middag, werd gedomineerd door een supersterke kopgroep bestaande uit Nino Schürter, Henrique Avicini, Victor Koretzky en Milan. Vooral liet ook Schürter zien het biken nog niet verleerd te zijn en maakte de strijd hard. Milan kon prima volgen en nam op verschillende momenten zelf het heft in handen en plaatste een aanval. Hij liet daarmee zien dat er wel degelijk rekening met hem gehouden moest worden. Uiteindelijk sloten nog een paar renners aan en gingen ze met 7 renners naar de finish. Avicini bleek de rapste, Milan en Nino Schürter printten een fractie achter hem om de tweede en derde plaats zijn tweede podiumplaats was in ieder geval een feit. De fotofinish viel in het voordeel van Milan uit, de huidige wereld- en olympisch kampioen achter hem latend.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je het allemaal nog eens, in de replay, zien? ….. Redbull TV