Fantastische en winderige MTB wedstrijddag aan de Brouwersdam

Algemeen

20150110-3 MTB Ouddorp Bekers - foto Leo AkershoekOUDDORP-KABBELAARSBANK Terwijl aan heel de Nederlandse en Belgische kust ramen en deuren zoveel mogelijk dicht werden gehouden togen, afgelopen zaterdag, zo’n 130 renners met aanhang naar het MTB parcours op de Kabbelaarsbank aan de Brouwersdam. Maar toch een prima sfeertje in een zuidwesterstorm. Windkracht 9 met uitschieters naar 10! Daar hadden de deelnemers aan deze finale wedstrijd van de Zeeuwse ATB wintercompetitie dus mee te maken.

 

20150110-5 MTB Ouddorp Karel van Iwaarden - foto Leo AkershoekDe organisatie kon zelfs op verschillende plekken geen lintje spannen om het parcours aan te duiden. Rennertjes hadden het bar moeilijk tijdens hun wedstrijd en ook voor de groten was het veelal harken met de kop in de wind.

 

De allerjongsten stampten en stoempten dat het een lieve lust was en bij sommigen leek het alsof zij onder de wind door fietsten. Maar schijn bedriegt nog steeds. Ook voor de ingehuurde “drone” en zijn piloot was het vette pech. Tegen dit soort omstandigheden zijn deze “helicopter”technieken niet bestand.

Niettemin werden het, juist misschien wel mede door de wind, super aantrekkelijke wedstrijden.

 

Het kwam veel op kracht maar ook op slimmigheid aan. Je verstoppen achter een brede tegenstander en op een goed moment wegspringen als een “Duveltje” uit een doosje kon het verschil wel eens maken. Onze zuiderburen deden zich ook tegoed aan een “Duveltje”  (of was het een Leffe?), op een stil hoekje van het parcours. Gezelligheid ten top!!

 

20150110-4 MTB Ouddorp Belgen met Bier - foto Leo AkershoekEigenlijk bracht de uitslag toch geen echte verrassingen. De hoogste treetjes op het podium werden bezet door gekende winnaars. In categorie t/m 8 jaar was de winst voor Rob Kastelein (Nina Houmes 1e meisje), tweede werd Sander v.d. Cruyssen en de derde plaats was voor Tycho Goosen, broer Bart Kastelein zette categorie 9+10 jaar naar zijn hand (Rosita Reijnhout 1e meisje), tweede werd Alex Piso en derde werd Lennert v.d. Cruyssen. Dies Moelker ging voor nummer één in categorie 11+12 jaar, nummer twee werd Mike Deutekom en de nummer drie was voor Martijn Steenblok. Koen Reijnhout pakte de winst  in categorie 13+14 jaar vóór Stef Weterings en Menno van de Dries. Marijn Vermue pakte bij de nieuwelingen (15+16 jaar) de volle winst na een slim ingezette versnelling, Jarmo Visser werd tweede en de derde plaats was voor Michael Hazen.

 

Op Danny Sleeckx stond ook deze keer geen maat bij de Mannen 17+ terwijl Daniël Paardekooper na een schitterende race toch maar mooi de nummer twee in deze categorie werd voor Edzard van Ewijk. Simone Cornelisse eiste zoals gebruikelijk in een degelijke gereden wedstrijd de winst op bij de Vrouwen 17+, Emma Verloop werd tweede en Rieke Vermue reed in haar allereerste wedstrijd lang op de tweede plaats maar zakte na pech in de voorlaatste ronde naar een (toch ook) schitterende 3e plaats. Hans Jurgen Verselder kwam zag en overwon bij de Mannen 40+ voor Franky Taelman en Kees Reijnhout.

 20150110-6 MTB Ouddorp Leo himself - foto Leo Akershoek

Oh ja, de toch al geweldige soep in Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam smaakte deze dag dubbel zo lekker!

 

Organisator Leo Akershoek (foto) en CREW kan ondanks het barre weer terugzien op een schitterende wedstrijddag!! Proficiat en Proost!

Alle uitslagen op wielren.info

Zie het filmverslag van de jongste jeugd reeksen (Mario van der Cruyssen, Lobster mountainbike team).