UPDATE Erik Boer wint Zomercup thuiswedstrijd in Wolphaartsdijk

Algemeen

WOLPHAARTSDIJK – 67 mountainbikers trokken zich niets aan van de weersvoorspellingen en hebben dinsdagavond 26 april meegedaan aan de Koningscross in Wolphaartsdijk. Op het parcours in recreatieterrein “De Schelphoek” had het lokale comité een uitdagend rondje uitgezet. Speciaal voor de wedstrijd was er een drop-off gemaakt die door de meeste deelnemers goed genomen kon worden. Als alternatief voor de minder bedreven deelnemer kon er een zogenaamde Chicken run gereden worden die iets meer tijd koste. Je ziet dat vooral de jeugd duidelijk in haar element is op deze technische onderdelen. Het organisatiecomité weet elke wedstrijd weer andere uitdagingen toe te voegen aan de wedstrijd in Wolphaartsdijk. Vanwege de harde wind aan de boorden van het Veerse Meer waren de lange stukken wat ingekort. De linten waaiden alle kanten op.

De jongste jeugd heeft haar wedstrijd nog onder redelijk goede omstandigheden kunnen rijden. In categorie 0 – 1 stonden 10 renners aan de start. Maike Tazelaar uit Colijnsplaat heeft gewonnen, voor Sam Mullaert uit Kapelle en Senna Klaasse (1e meisje) uit Heinkenszand. In categorie 2 – 3 won Nina Houmes uit Wissenkerke, voor Senna Remijn uit Wolphaartsdijk en Renzo Moretti uit Middelburg.

Om half 7 begon de oudste jeugd samen met de Nieuwelingen en de vrouwen aan hun wedstrijd. In catgeoriënteerde 4 – 7 met een startveld van 13 jongen bikers heeft Dies Moelker uit Kloetinge gewonnen, voor Job Blankenstijn uit Kortgene en Tom Houmes uit Wissenkerke.

QBij de nieuwelingen streden Jarmo Visser uit Heinkenszand en Koen Reijnhout uit Wolphaartsdijk traditiegetrouw om de eerste plek. Jarmo heeft deze keer gewonnen, Martijn Steenblok, ook uit Heinkenszand, maakte het podium compleet.

Bij de vrouwen kreeg Simone Cornelisse oa. concurrentie van teamgenote Larissa Hartog uit de Lier. Andere deelnemers waren onze Belgische vaste waarde Mieke de Creane uit Evergem en Aimée Schoe uit Vrouwenpolder. Aimée kon de wedstrijd jammer genoeg niet uitrijden. Simone heeft gewonnen, voor Mieke en Larissa.

Tijdens de laatste ronde van de Vrouwen en Nieuwelingenwedstrijd is het flink gaan regenen en hagelen. Hierdoor werd het bovenlaagje van het parcours nat en dit zorgde voor een glad begin van de wedstrijden van de A-categorie en de veteranen. Zeker de eerste ronden van deze wedstrijden zorgde dat voor glibberige taferelen in de vele bochtjes van de parcourssecties in het bos.

Bij de veteranen stonden 14 deelnemers aan de start. Pieter Moelker heeft slechts 5 tellen meegedaan, zijn ketting begaf het in de eerste meters. De eerste paar ronden reden Bart Claeys uit Ertvelde, Jurgen Driesen uit Merksplas en Dirk Verstraate uit Middelburg nog samen op, maar uiteindelijk ging Bart met ruime afstand als eerste over de finish. Dirk wist een paar ronden voor het einde weg te rijden bij Jurgen en ging als tweede over de meet.

In de A-categorie stonden 2 plaatselijke favorieten aan de start. Erik Boer en Edzard van Ewijk kregen voor de ereplaatsen concurrentie van oa. Niels Haisma uit Zierikzee, Dick van den Berg uit Gapinge, Vincent Meyvis uit Zoersel, Jacob de Roo uit Kapelle en Nicke de Rijke uit Hulst. Daniël Paardekoper was vanwege een MTB marathon in het buitenland jammer genoeg niet aanwezig in dit sterke startveld. Door kettingproblemen was het na een goede start snel gedaan met de aspiraties van Niels Haisma, en door een valpartij viel ook Edzard van Ewijk jammer genoeg uit de wedstrijd weg. De wedstrijd om de eerste plaats ging al vrij snel tussen Vincent Meyvis en Erik Boer. Ze namen in eerste instantie nog samen afstand van de rest, maar gedurende het vervolg van de wedstrijd kwam Erik Boer alleen op kop. Hij ging onbedreigd met een “Sagannetje” over de finish en wist zo voor het tweede jaar op rij de thuiscross te winnen. Vincent Meyvis werd tweede, voor Dick van den Berg die derde is geworden.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 14 mei in Wemeldinge (Wemeldingse bos). Dit is tevens het open Zeeuws kampioenschap Mountainbike. De jongste categorieën starten om 12.30 uur.

 

Volledige uitslagen op de uitslagenpagina.

 

20160426-4 X-Treme ATB Zomercup Wolphaartsdijk podium 0-1 - foto Niels Steenblok20160426-5 X-Treme ATB Zomercup Wolphaartsdijk podium 2-3 - foto Niels Steenblok20160426-6 X-Treme ATB Zomercup Wolphaartsdijk podium 4-7 - foto Niels Steenblok20160426-7 X-Treme ATB Zomercup Wolphaartsdijk podium A - foto Niels Steenblok20160426-8 X-Treme ATB Zomercup Wolphaartsdijk podium B - foto Niels Steenblok20160426-9 X-Treme ATB Zomercup Wolphaartsdijk podium Vrouwen - foto Niels Steenblok20160426-10 X-Treme ATB Zomercup Wolphaartsdijk podium Nieuwelingen - foto Niels Steenblok