Enthousiasme op Familiedag ATB Team X-Treme

Algemeen

20130824-1 Deelnemers clubkampioenschap tijdens familiedag 25GOES Afgelopen zaterdag werd op het trainingsparcours “Het Schenge” in Goes de ATB Team X-Treme familiedag gehouden. Ondanks het regenachtige weer hadden zich toch 82 personen opgegeven die met veel enthousiasme hebben deelgenomen aan de verschillende georganiseerde activiteiten.

  

 

20130824-3 Aanwezige ouders Familiedag 2519 personen namen deel aan de Toertocht en 20 aan het Clubkampioenschap voor de jeugd terwijl aan de BBQ door 67 personen werd deelgenomen.

De begeleiders van de familiedag hadden er alles aan gedaan om er een leuk feest van te maken. De heropening van het nieuwe parcours werd vooraf gegaan onder een woord van dank aan alle vrijwilligers die zich hadden ingezet om de baan te upgraden. Zij ontvingen allemaal een pot Isostar dorstlesser.

Vervolgens startten de deelnemers aan het Clubkampioenschap onder leiding van Richard Piso en zijn vrijwilligerskorps aan 3 verschillende onderdelen, een technisch parcours, waarin diverse nieuwe hindernissen waren verwerkt, een tijdrit en een wedstrijd.

De jeugd, alsmede de ouders reageerde erg enthousiast op de nieuwe mogelijkheden en de opzet van het nieuwe clubkampioenschap20130824-2 Down Hill Familiedag 25.

De toerrijders waren inmiddels onder leiding van Mart-Jan Goud, Jaap Nieuwenhuize en Piet Oostdijk vertrokken, om vervolgens zeer voldaan, na ruim 3 uur door het Bevelandse te hebben getoerd, besmeurd weer terug te keren op het parcours. Heel veel leuke reacties kwamen van de deelnemers, die vooral ook nieuwe uitdagende paadjes hadden ontdekt en zelfs nog met een pontje bij ’s-Gravenpolder zijn overgevaren?!

Na een snelle opfrisbeurt kon men luisteren naar fysiotherapeut Jacob Wijnstra, die nog maar eens benadrukte dat een fietsmeting heel erg belangrijk is om klachten te voorkomen en vooral ook het plezier in fietsen kan vergroten. Ruim 50 personen luisterde aandachtig naar zijn betoog.

De familiedag werd afgesloten met een BBQ, waarin ook nieuwe leden kennis konden maken met de sfeer in de club. En de sfeer was prima te noemen. Het initiatief is zeker voor herhaling vatbaar.

Nog een woord van dank aan Bastiaan Remkes, die tijdens de ALV opriep tot deze dag en verder aan allen die hebben meegewerkt aan het succes van deze dag.