Aanstaande dinsdag eerste “Hof van Zeeland” ATB Zomercup

Algemeen

HEINKENSZAND – Op dinsdagavond 19 juni wordt de eerste “Hof van Zeeland” ATB Zomercup gereden op het nieuwe ATB-parcours rondom de Stelleplas in Heinkenszand. Dit is de 4e wedstrijd van de X-Treme ATB Zomercup. De vorige 3 wedstrijden zijn gereden op de parcoursen in Kruiningen, Wolphaartsdijk en Vlissingen. Op woensdag 5 september wordt de finale van de zomercup verreden op het parcours in Wemeldinge.

 
De “Hof van Zeeland” ATB Zomercup wordt op gang geschoten door burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. De gemeente verzorgt tevens een leuke attentie voor elke jeugddeelnemer. De eerste jeugdwedstrijd is om 18.15 uur. De oudere jeugd start om 18.40 uur en vanaf 19.30 uur starten Nieuwelingen en volwassenen aan hun wedstrijd.
 
20180617-1 Hof-van-Zeeland-ATB-ZomercupInschrijven kan vanaf 17.30 uur in de receptie van vakantiepark Hof van Zeeland, de sponsor van deze wedstrijd (www.hofvanzeeland.com). De receptie bevindt zich tegenover de ingang van Zwembad Stelleplas (Stelleweg 3 te Heinkenszand).
 
Start en finish zijn niet op de bekende plek voor Brasserie Stelleplas, maar aan de andere kant van de Stelleplas, tegen de Stelledijk. Er is geen parkeergelegenheid bij Start en Finish, dus s.v.p. parkeren op het parkeerterrein bij het zwembad. De afstand van het parkeerterrein naar Start/Finish is ongeveer 500 meter.
 
We rijden met transponders, de rondetijden en uitslagen zijn dus na de wedstrijd weer te vinden via de website van www.tmzzeeland.nl Transponders zijn te huur bij de inschrijving (gratis voor de jeugd). De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door TMZ, zij speakeren en verzorgen de jurering.
 
Het klassement na 3 wedstrijden staan op deze site. Zal het Michiel van Echelpoel weer lukken om de volle 25 punten te behalen? Hij heeft inmiddels een ruime voorsprong genomen op zijn naaste belager Niels Verdijck. Beste Zeeuw in de A-categorie is Peter de Braal uit Axel. Bij de overige categorieën zijn de verschillen een stuk minder groot. Het is de vraag of het technische parcours rondom Stelleplas zal leiden tot verrassende uitslagen. De weersvoorspellingen zijn uitstekend, dus hopelijk tot dinsdag 19 juni op de Hof van Zeeland ATB zomercup in Heinkenszand.