Een zonnige 5e editie ATB Wintercompeititie in Kruiningen

Algemeen
KRUININGEN – Op een koude, maar stralend zonnige zaterdag 17 november wordt de wedstrijd georganiseerd door het wielercomite van Kruiningen nabij camping den Inkel. In het restaurant van de camping kan ingeschreven worden, waarna begonnen kan worden met het inrijden. Voor de meeste deelnemers is dit inmiddels een bekend parcours. Veel gras en pad, maar ook een paar mooie heuvels erin, waar tussen de bomen doorgestuurd moet worden.

 
Om half een starten de jongens en meiden uit categorie 9/10 jaar, op 30 sec gevolgd door de categorie t/m 8 jaar. Categorie 9/10 jaar heeft vandaag 13 deelnemers. Na het startfluitje knallen de deelnemers weg. Sam Mullaert heeft de vorige wedstrijd niet mee kunnen doen, maar laat deze wedstrijd weer zien, dat dat geen invloed heeft gehad op zijn fietsprestaties. Hij rijdt mooi op kop, gevolgd door Sven Wisse. Sven weet de eerste paar rondes in het wiel te blijven van Sam, maar op den duur weet Sam nog wat te versnellen, en ontstaat er een voorsprong voor Sam (1e plaats). Sven eindigt op een mooie tweede plaats en daarachter rijdt Dennis Polfliet een mooie wedstrijd en eindigt daarmee op een derde plaats. Achter de eerste drie jongens is het evengoed nog spannend. De meiden Maud Struijk en Senna Klaasse, strijden om de vierde plaats, en nog belangrijker: eerste meisje. Deze keer weet Senna deze plaats te behalen.
 
Bij de categorie tot en met acht jaar neemt Florian Doens de leiding. Met grote voorsprong weet hij over de finish te komen. Als de speaker bij de prijsuitreiking vraagt hoeveel overwinningen hij al heeft deze wintercup, antwoord hij vol trots: al 5 keer! Zijn moeder is blij met de bloemen. Daarachter rijdt Cedric van Belle een mooie wedstrijd, en eindigt als tweede. Cas Lavooij, die deze keer zijn maatje Boaz mist om mee te strijden, eindigt op de derde plaats. Ondanks dat hij nog onderuit ging in een bocht door de gladde bladeren, goed gereden. Bjorn Wisse eindigt op een vierde plaats, wat zal hij balen dat hij weer net naast het podium staat. Zo goed gereden, maar dan net er naast grijpen. Deze nog maar zes jaar oude mountainbiker komt er wel! Melvin Couque krijgt onderweg nog wat schakel tips van trainer Jan Reijerse. Jan doet dan zelf wel niet mee met de wedstrijden, maar staat iedere week wel klaar om zijn ‘leerlingen’ en andere aan te moedigen en tips te geven tijdens de wedstrijd.
 
Na de prijsuitrijking van de eerste twee categorieen starten de andere jeugdcategorieen. Categorie 15/16 jaar heeft maar drie deelnemers aan de start staan. Die zijn allemaal verzekerd van een podiumplaats. Dat neemt echter niet weg, dat ze er vol voor gaan, en de strijd met elkaar aan gaan. Job Blankenstijn en Jefke Daneel zijn goed aan elkaar gewaagd. De lange Job weet lang op kop te rijden, maar wordt op den duur ingehaald door Jefke. Dat zint hem echter maar niks, en de volgende ronde, zijn de rollen weer omgedraaid. Job komt als eerste over de finish, maar de mannen weten de wedstrijd ook voor de kijkers spannend te houden. Anouk Naalden eindigt als eerste meisje op de derde plaats. Niet zo snel als de mannen, maar ze is serieus met haar sport bezig, en staat iedere week aan de start.
 
Bij de categorie 13/14 jaar, deze keer met maar 4 deelnemers, rijden alle vier de jongens een mooie wedstrijd voor zichzelf. Jens de Keersmaeker eindigt op de eerste plaats, daarachter rijdt Senna van Iwaarden op een tweede plaats. Joran Quist rijdt met een afstandje op Senna op een derde plaats. Storm Klaasse mist deze keer Nina Houmes om de strijd mee aan te gaan, en eindigt op een vierde plaats.
 
De categorie 11/12 (6 deelnemers) kende ook deze week weinig verrassing voor de eerste plaats. Maike Tazelaar is iedereen te snel af, en finisht als eerste met ruim 2 minuten voorsprong op de rest. Goed gereden. Zou het komen doordat hij zulke trouwe fans heeft die langs het parcours staan? Zijn opa en oma staan iedere wedstrijd weer langs het parcours om hem aan te moedigen. Dat geeft Maike vast vleugels. Daarachter is de strijd echter heel spannend. Nick Wisse en Mathias de Keersmaeker blijven de gehele wedstrijd vlakbij elkaar en weten van geen wijken. In de laatste ronde weet Nick echter halverwege een sprintje te trekken en voor Mathias te komen. Nog een heuvel en scherpe bochten tussen de bomen door, en Nick weet de eindsprint te winnen. Allebei zijn ze behoorlijk moe, Mathias stort zelfs even neer op de grond. Beide jongens hebben alles gegeven voor de verdiende tweede en derde plaats. Renzo Morretti fiets zijn eigen wedstrijd en eindigt netjes op een vierde plaats. Daarachter gaat de strijd om plaats vijf en zes. Ook Finn Blomaard en Jens Slabbekoorn verliezen elkaar niet uit het oog. Voor ruim de helft van de wedstrijd trekt Finn het spoor met Jens in zijn kielzog. Jens neemt daarna even de koppositie van de twee over, maar Finn blijft in zijn wiel. Later weet Finn weer voorbij Jens te gaan, en met een mooie spannende eindsprint, eindigt Finn als vijfde en Jens als zesde.
 
Om twee uur start de categorie 39+, met 35 deelnemers. Eerste plaats voor Dennis Raadtgever, tweede plaats voor Sven Standaert en de derde plaats voor Dirk Verstraate. Goed om te zien dat er ook diverse X-Tremisten aan de start staan.
 
De categorie 17+ (23 deelnemers) start om drie uur, en daarbij wordt Thijmen van de Vrede eerste. Een tweede plaats voor Joey de Decker, derde plaats voor Edzard van Ewijk.
 
Bij de dames zijn er 6 deelnemers. Zoë Mulder eindigt als eerste dame, Rosita Reijnhout op de tweede plaats en Yva Geluk op een derde plaats.
 
Ook deze keer weer een bedankje voor de vrijwilligers van zowel TMZ als het organiserende wielercomite. Zonder jullie zijn deze wedstrijden niet mogelijk.
De volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 24 november in de bossen van Westenschouwen. Deze wedstrijd zal gelijk gelden voor het Zeeuws kampioenschap MTB 2018.