Een druk mountainbike & spinning weekend is aanstaande

Algemeen

Scharendijke-Goes-Burgh Het wordt aanstaand weekend een drukke boel met mountainbike en andere wieleractiviteiten in het Zeeuwse land. Keuze is er volop en als je het een beetje uitkient is het zelfs mogelijk om aan alle evenementen mee te doen. Tijd voor familiezaken is er dan echter niet bij of je moet ze meenemen. Lukt het niet om zelf mee te doen dan is “juichen langs de lijn” met z’n allen en komen kijken naar de verrichtingen van de renners natuurlijk ook een prima optie.

20150106-2 Logo Indoor Trail ZeelandIndoor Trail Zeeland, Goes
We beginnen dit wielerweekend op zaterdag met de IndoorTrail Zeeland in de Zeelandhallen. De mountainbikewedstrijden waarmee het zaterdagprogramma wordt afgewisseld zijn zogenaamde Mountainbike Eliminator Races.

Dit is een nieuw spectaculair onderdeel binnen de mountainbike-sport. Elke deelnemer rijdt één ronde op tijd. Deze tijd bepaalt in welke heat en startvolgorde in deze heat gestart mag worden.
De heats worden ingedeeld met 4 renners tegelijk. De 2 snelsten van elke heat gaan door naar een volgende ronde tot aan de finaleronde. In de finaleronde wordt gestreden om de eindoverwinning.

Er wordt gestreden in 4 categorieën: Jongens t/m 14 jaar, Meisjes t/m 14 jaar, Mannen vanaf 15 jaar en Vrouwen vanaf 15 jaar.

Programma Indoor Trail Zeeland 2015
Zaterdagmorgen: Jeugd hardlopen en MTB Eliminator t/m 14 jaar
Zaterdagmiddag: MTB Eliminator vanaf 15 jaar, Hardlopen Heren Junioren A, Masters, Senioren en teamestafette

Programma IndoorTrail Zeeland en Inschrijven voor de MTB Eliminator Races via de website van  Indoor Trail Zeeland Inschrijven kan ook nog op de dag zelf ter plaatse.

20150119-1 Affiche Indoor Trail Zeeland

   

Spinningmarathon “Sporten voor twee”, Burgh-Haamstede
Eveneens zaterdag kunnen spinners de hele dag vanaf 10.00 uur ook terecht in Sportcentrum Westerschouwen waar de jaarlijkse spinningmarathon Burgh-Haamstede plaats zal vinden. Na zeven fantastische uitvoeringen van “Zeeland sport voor Sophia”, georganiseerd door Marcel Willemse,  wordt de achtste editie door een nieuwe organisatie verzorgd met nieuwe goede doelen ……

Een geweldige sportieve dag beleven en tegelijkertijd het goede doel steunen. Dat wil de nieuwe stichting “Zeeland aan Z” bereiken met het organiseren van de spinningmarathon op 24 januari in Sportcentrum Westerschouwen. Want wat is er mooier dan wat voor een ander te doen met iets dat je zelf leuk vindt? Door middel van de spinningmarathon steunt de stichting twee goede doelen namelijk Make-A-Wish Nederland en de BAS Stichting. Stap op de spinningfiets voor jezelf én voor de goede doelen. Vandaar ook dat het evenement Sporten voor twee heet.

Informatie en inschrijven vai de website van Zeeland aan Z

  

20141210-1 Affiche KOGA MTB Beachrace 2015 kleinKOGA Mountainbike Beachrace, Brouwersdam Scharendijke

En last but not least is het zondag 25 januari de beurt aan de KOGA Mountainbike Beachrace over 42 kilometer Schouws strand.

Deze race is onderdeel van de Lotto-KNWU Strandrace competitie 2015. Start- en finish is aan de Brouwersdam bij Perry’s. Het keerpunt is ongeveer halfweg bij Westerschouwen aan het begin van de Stormvloedkering.

Vanwege het KNWU-Lotto klassement zullen nationale toppers aan de start verschijnen maar het leuke is dat in deze wedstrijden professionals, amateurs en recreanten aan dezelfde wedstrijd kunnen deelnemen en met elkaar de strijd aangaan.

Wat let je? Schrijf je in en doe mee!

 

Alle informatie en inschrijven via de website van MTB Beachrace Zeeland