Drie x 1e en twee x 2e in Zoetermeer – Milan Vader test zich voor WK

Algemeen

20140831-2 Topcomp Zoetermeer Milan Vader - foto Ingrid VaderMilan Vader wilde zich nog een keer testen voordat hij zou afreizen naar het WK in het Noorse Hafjell. Dat kon mooi dit weekend in de topcompetitiewedstrijd in Zoetermeer. Voor Milan was het vooral testen hoe zijn knie het zou houden na 3 weken aangepaste trainingen.

 

 

 

 

20140831-1 Topcomp Zoetermeer Milan Vader Rock Garden - foto Ingrid Vader

De wedstrijd verliep zoals gehoopt. Na een voorzichtige eerste ronde kon Milan wegrijden bij de kopgroep en zich testen op de klimmen. Hij bouwde, in de 4 daarop volgende rondes, zijn voorsprong verder uit op zijn concurrenten Roel van der Stegen en de Belgische Rob van den Haesevelde en kwam als eerste over de streep. Hij was opgelucht, de knie hield het goed en ik kon blijven gaan, was de reactie toen hij over de finish kwam. “Morgenochtend in het vliegtuig en donderdag om 15.00 uur knallen. Ik heb er zin in.”

Uitslagen Junioren

1 Milan Vader    SITTARD
2 Roel van der Stegen   SITTARD
3 Rob van den Haesevelde  OUDENAARDE  (Belgie)
4 David Nordemann   NIJMEGEN
5 Perry van den Bos   SITTARD 
6 Randy de Beus   ZEELAND
7 Mart Muskens   HEESBEEN
8 Sven Burger    WARMENHUIZEN 
9 Kevin Canha De Oliveira  SESIMBRE  Portugal
10 Per Wiggers    OLDENZAAL

 

Op zaterdag kwamen er nog verschillende Zeeuwse renners in actie. Bij de Amateurs behaalde Thijmen van de Vrede zijn eerste nationale overwinning. Ditzelfde deed ook Zoë Mulder bij de meisjes in de categorie 13 /14 en werd Damy Vader 2e in de categorie 13/14 jaar. Mike Deutekom behaalde eveneens een 2e plaats bij de categorie 11/12 jaar. Marijn Vermuë  behaalde een 26e plaats bij de Nieuwelingen.

Matthijs Eversdijk werd zondag 10e in de Elite/Belofte categorie. Marguerite de Neve behaalde een 9e plaats bij de Elite/Belofte Vrouwen. Door vette materiaalpech, net voor de start, kon Niels Haisma niet aan de start verschijnen in de categorie junioren.