Drie op een rij voor Milan Vader in het Duitse Gedern

Algemeen

GEDERN (D) – Milan Vader die afgelopen week was gestart met zijn hoogtestage, ter voorbereiding op een loodzwaar programma in het tweede gedeelte van het seizoen, twijfelde nog even over deelname aan deze wedstrijd. “Na mijn hoogtestage, die eindigt op 27 juni, rijd ik 7 wedstrijden achter elkaar, waaronder het NK en EK mountainbike en 4 wereldbekers”. “Dit vraagt om een zorgvuldige planning, temeer omdat ik mij in die komende wedstrijden wil kwalificeren voor de Olympische spelen in Tokyo van volgend jaar”.

Toch reisde Milan  af naar het Duitse Gedern, waar ook de Duitse top aanwezig was. Hij voelde zich na een week hoogtetent, niet helemaal fit, maar besloot toch te starten. En achteraf bleek dit een juiste beslissing. In de eerste van 8 ronden ontstond een groep van 8 renners, waaronder Milan, die continue alert op de 1e of 2e positie reed. Op de helft van de wedstrijd versnelde hij en testte daarmee zijn mede vluchters, de groep dunde uit en Milan bleef over met Markus Schulte, Maximilian Brandl, Georg Egger en Ben Zwiehoff. In de voorlaatste ronde sloeg Milan in de klim een gaatje en ging met 7 seconden voorsprong de laatste ronde in.

Een klein slippertje, zorgde ervoor dat hij werd bijgehaald door Markus Schulte. Zij waren inmiddels losgereden van de achtervolgers en zouden gaan uitmaken wie de winst zou pakken. Milan die deze wedstrijd ook in 2017 en 2018 op zijn naam schreef trok aan het langste eind. In de laatste klim versnelde hij, waarop de Duitser Schulte geen antwoord had. Milan kwam solo over de finish en pakte zijn derde achtereenvolgende winst in het Duitse Gedern.

Soms is het ongrijpbaar, ik voelde mij echt niet fit en toch kon ik deze wedstrijd domineren”. Ik moet ook zeggen dat het parcours mij goed ligt. Ik rijd hier graag, het veel draaien, keren en klimmen en een heel enthousiast publiek. Morgen mijn rustdag en dan rijd ik door voor mij hoogtestage in het Italiaanse Livigno. Ik kijk erg uit naar de komende wedstrijden”.

Uitslag:

1 VADER Milan NED
2 SCHULTE-LÜNZUM Markus GER
3 BRANDL Maximilian GER
4 EGGER Georg GER
5 ZWIEHOFF Ben GER
6 SCHÄB Moritz GER
7 SCHEHL Niklas GER
8 SCHELB Julian GER
9 SCHNELLER Simon GER
10 BEEMER Frank NED