Docenten VO volgden mountainbike clinic op MTB parcours Weyevliet

Algemeen

VLISSINGEN – Negen (vak)docenten van de CSW Bestevaer, Scheldemond en Nehalennia volgden vorige week vrijdag een mountainbike clinic op het MTB parcours Weyevliet in Vlissingen. De clinic was bedoeld om de docenten de basis mountainbike vaardigheden aan te leren en oefenrepertoire bij te brengen zodat zij dit kunnen overdragen tijdens de lessen LO.

De rollen waren nu eens omgedraaid. Een beetje vreemd, dat wel, giechelende en grapjes makende docenten in de groep. Trainer Richard had er zijn handen vol aan  maar gelukkig kon hij het enthousiasme van de deelnemers volop inzetten tijdens de oefeningen. En geoefend werd er zeker, van begin tot het eind!! Drie uur aan een stuk.

Zoals gewoonlijk begon de clinic met uitleg over de fiets, de techniek, de afstelling én de veiligheid! Al snel kwam de opmerking dat de mountainbikes eigenlijk voordien al tip top in orde moeten zijn voor je met een les begint omdat je anders al groot deel van je les kwijt bent met het af- en bijstellen of repareren van gebreken. Een afspraak tussen de scholen over het gebruik van de bikes en onderhoud werd “stante pede” gemaakt!!

Het werd tijd om te gaan fietsen. Sturen, schakelen en remmen kwamen natuurlijk als eerste ruimschoots aan bod. In rap tempo passeerden verder alle basiselementen en werd alle tijd genomen om deze stuk voor stuk zelf te oefenen. Je moet het tenslotte zelf ervaren hebben.
Dat er zeker biketalent bij de docenten aanwezig is bleek wel uit de zandbakoefening. Als kamikazes stortten zij zich van de heuvel om vervolgens, met gevoel voor techniek, vol de zandbak door te biken. Klasse!!

De praktische tips en trucs over het aanleren van vaardigheden en het behouden van enthousiasme bij leerlingen werden zeker niet vergeten. Wat dat betreft kan Richard putten uit zijn ruime ervaring.

We hopen van harte dat ook deze clinic weer bijdraagt aan het gebruik van het Weyevliet MTB parcours door leerlingen van de omliggende scholen en wellicht is dit weer een stapje in de richting van regelmatige (jeugd)trainingen op dit steeds mooier en uitdagender wordende parcours.

20160708-6 GIB Clinic docenten VO - foto Jan Slager20160708-7 GIB Clinic docenten VO - foto Jan Slager20160708-8 GIB Clinic docenten VO - foto Jan Slager20160708-9 GIB Clinic docenten VO - foto Jan Slager