Dit weekend veel MTB Beachplezier in Zeeland

Algemeen

BROUWERSDAM Wie van zand, zee en biken houdt komt dit weekend flink aan zijn of haar trekken met zaterdag de eerste editie van de “Strandrace Brouwersdam-Ouddorp” en zondag met de tweede editie van de Zeeuwse MTB Strandtocht.

MTB strandraces en MTB toertochten worden steeds populairder bij deelnemers en publiek, het is toch weer iets geheel anders dan racen op de weg of biken door het bos.

 

Inmiddels heeft Zeeland al vijf MTB beachraces of -toertochten op de kalender staan. Hoewel dit aantal zeker niet te veel is, meer mag zelfs ook nog, zou het toch prettig zijn als organisatoren met elkaars evenementen en de met overige wedstrijden/toertochten in de regio rekening houden en geen concurrent van elkaar worden.

Strandrace Brouwersdam-Ouddorp
20140910-3 Zeeuwse MTB Strandtocht ed 2013Morgen (zaterdag 29 november) start vanaf “Strandpaviljoen Brouw” aan de Brouwersdam de eerste editie van de Strandrace Brouwersdam – Ouddorp. Over een afstand van 21 km. (1 ronde) of 42 km. (2 rondes). De wedstrijden beginnen om 11.30 uur met de “Kids Strandrace Brouwersdam” om 12.30 uur gevolgd door de massastart van de 1e editie van de Strandrace Brouwersdam-Ouddorp.
Er wordt gestart en gefinisht nabij “Strandpaviljoen Brouw”, het keerpunt is na ca. 11 km. nabij strandtent Iloon in Ouddorp.

De hele dag door kan men gratis strandzeilen en powerkiten bij “Strandpaviljoen Brouw”.

 

Informatie:  http://www.strandrace-brouwersdam.nl
Inschrijven: ter plaatse (Strandpaviljoen Brouw)

 

 20140910-1 Logo Zeeuse MTB-strandtocht 2014

 

Zeeuwse MTB Strandtocht 2014
20140910-2 Zeeuwse MTB Strandtocht ed 2013Of dat nog niet genoeg is kan men de volgende dag (zondag 30 november) meedoen aan de 2e editie van de “Zeeuwse MTB Strandtocht”. Ooit begonnen als tocht onder vrienden, nu al uitgegroeid tot niet te missen prima georganiseerde MTB tocht van 46 kilometer lang over het strand vanaf de Brouwersdam naar Westkapelle. Er wordt voorzien in een bagageservice, pechservice, verzorging onderweg en deelnemers krijgen een stuurbordje.

De start is om 11.00 uur bij “Beachclub Perry’s” aan de Brouwersdam; de finish is op de zeedijk nabij “Kasteel van Batavia” in Westkapelle.

 

Informatie:  http://zeeuwsemtbstrandtocht.nl  
Inschrijven: ter plaatse (Beachclub Perry’s)