De X-Treme jeugdtrainingen zijn weer begonnen

Algemeen

GOES – Na een periode van vakantie vieren, lekker eten & drinken, vuurwerk afsteken en goede voornemens zijn de wekelijkse jeugdtrainingen gisteravond weer van start gegaan. Het SportTechnisch Team heeft deze winterperiode er voor gekozen om aan de zaaltrainingen het thema “Valvaardigheid” te binden. De jongste groepen gaan hiervoor op dinsdag de zaal in, de oudere groepen trainen dan op het parcours en gaan op donderdag de zaal in voor de valtraining.

 

20170110-1 Fiets ValtrainingZo gezegd heeft de zaaltraining het thema “valvaardigheid’ meegekregen. Onze jeugdtrainers hebben in het voorjaar van 2016 de “Train de Trainer” clinic valvaardigheid gevolgd bij de Wieleracademie. Daar hebben ze zelf “aan den lijve” ervaren hoe het is om met de fiets te vallen en vaardigheden aangeleerd om er met zo min mogelijk kwetsuren vanaf te komen. Natuurlijk willen zij dit overbrengen aan onze jeugd.

 

De zaal werd geregeld, de groepen ingedeeld, de lessen voorbereid en twee oude bikes geprepareerd door alle overbodige en scherpe delen er vanaf te strippen (dank aan Wim).
De eerste les was nog zonder fiets maar dat gaat de komende tijd veranderen.

 

Zie de link https://www.youtube.com/watch?v=hF_wLJueHDo voor wie een indruk wil krijgen.

 

De oudere groepen gaan op dinsdag ook gewoon door op het parcours met de gewone training. Inmiddels hebben we al een flink aantal avond trainingen achter de rug waar we gebruik maakten van nieuwe mobiele LED schijnwerpers. De trainers verplaatsen de lampen steeds naar de plaats van de oefening. Alleen waar nodig wordt verlicht en door de combinatie van het type schijnwerper en opstelling is van hinder beslist geen sprake meer. Een investering die gelijk al oplevert !!!!! Inmiddels heeft ook de gemeente Goes aangegeven akkoord te zijn met deze manier van verlichten. Zie de foto’s.

20170110-3 Trainen met verlichting - foto Ingrid Vader 20170110-2 Trainen met verlichting - foto Ingrid Vader