De X-Treme jeugdtrainingen gaan weer beginnen ….. en hoe? Lees alles!

Algemeen

GOES – Aanstaande dinsdag 5 januari gaan de ATB Team X-Treme MTB jeugdtrainingen in het nieuwe jaar weer van start. De groepen C t/m F gaan de zaal in terwijl de groepen A+B op dinsdag buiten blijven trainen. Maar toch duiken ook die laatste groepen (A en B) de zaal in, maar doen dat als een extra training op donderdagavond.

Zaaltrainingen groep C t/m F
Dinsdagen 5 januari t/m 16 februari 2016 van 18.30 uur tot 19.30 uur. Zaal open om 18.15 uur.

Buitentrainingen groep A en B
Dinsdagen 5 januari t/m 16 februari 2016 van 18.30 uur tot 20.00 uur. Parkeerterrein Fitland XL / MTB parcours.

Zaaltrainingen groep A en B (zie de informatie hieronder)
Extra trainingen donderdagavond groep A en B van 18.30 tot ca. 19.45 uur. Zaal open 18.30 uur.

7 januari Core stability circuit
14 januari Zwemmen
21 januari Val training en judo
28 januari Hardlopen
4 februari Krachttraining (zonder gewichten)
11 februari (Bootcamp?)
18 februari (Spinning?)

In de voorjaarsvakantie is op dinsdag 23 februari 2016 én donderdag 25 februari géén training.

Adres gymzaal
Gymzaal Thorbeckelaan
Thorbeckelaan 2
4463 VB Goes

Eventuele wijzigingen hoor je van de trainer!

 

Informatie extra donderdagavond trainingen groep A en B
Zoals de meesten van jullie al weten, willen we de donderdagavond training weer nieuw leven in blazen. Aangezien het in deze tijd van het jaar wat kouder is en het nieuwe seizoen er aan komt, lijkt het mij leuk om te beginnen met wat alternatieve trainingsvormen.

Een deel hiervan zal plaatsvinden in de gymzaal aan de Thorbeckelaan 2 te Goes. Verder zal er een zwem- en hardlooptraining zijn, maar daar later meer over. De aanvangstijd is hetzelfde als die van de reguliere trainingen (18.30 uur). We beginnen eerst even met alles klaarzetten, een uur trainen en vervolgens opruimen zodat we om 19.45 uur weer klaar zijn. De eerste 5 trainingen liggen in principe vast. De laatste 2 zijn voorlopig onder voorbehoud.

Het programma is bedoelt om een leuke invulling te geven aan wintertrainingen en het leren trainen d.m.v. andere trainingsvormen. Na de periode met alternatieve trainingsvormen gaat de donderdagavond training verder als reguliere training op de mountainbike. De training zal zich dan meer richten op duur en snelheid. De dinsdagavond training blijft een training die zich hoofdzakelijk richt op techniek.

Verder speelt ook nog het idee om in het voorjaar een informatieavond te verzorgen waarin ik wat vertel over trainingsleer, de voorbereiding en nazorg bij een wedstrijd en voeding. Ook daar later meer over.

Met sportieve groet,
Johan Oosterhuis