De negende MTB wedstrijd van de Wintercup in Westkapelle

Algemeen
WESTKAPELLE – Deze voorlaatste wedstrijd van de wintercup vindt plaats in Westkapelle. Het inschrijven kan in Restaurant Kasteel van Batavia onder aan de dijk. Hier is het gezellig en lekker warm. Dat is ook wel nodig bij deze winterse temperaturen. Kasteel van Batavia is een van de sponsors van X-Treme, en het zou dan ook mooi zijn als er een aantal X-Tremisten op het podium staan vandaag. De wedstrijd is georganiseerd door Trimbelangen Zeeland in samenwerking met Stichting Zeedijk Evenementen Westkapelle. Een bedankje voor de vrijwiligers die geholpen hebben bij deze dag is op zijn plaats!

Pluspunt aan de route in Westkapelle is altijd het mooie uitzicht over de Noordzee. Voor de jongste categorieen is de route zo uitgezet, dat ze veel te zien zijn voor de bezoekers en ouders. Vrijwel de gehele route is te volgen bovenop de dijk. De meeste kinderen vinden het wel jammer dat het veel vlakke weg is, met weinig hindernissen. Gelukkig zijn er nog een aantal balkjes in het parcours gelegd waar ze overheen moeten springen/rijden. Bij de wat oudere deelnemers is het een langere route, en zit er ook nog een aantal meter over het strand in.
 
Om 12:30 uur is de start voor de categorie 9/10 jaar op 30 seconden gevolgd door de categorie t/m 8 jaar. De start vindt plaats vlakbij de tank, waar het parcours omheen loopt. Bij de categorie 9/10 jaar staan er 12 deelnemers aan de start. Bij de start neemt Sven Wisse vanaf de eerste rij de leiding. Al snel komt Sam Mullaert echter naar voren gereden. Daarna rijden Sven, Sam en Dennis met zijn drieën op kop. Na de eerste ronde weet Sam voorbij Sven te komen, en deze koppositie vast te houden. Luuk Lavooij rijdt de gehele wedstrijd op de vierde plaats. Lange tijd gevolgd door Jurgen den Harder (6de). Ook vandaag is er weer een strijd tussen de meiden Senna Klaasse (5de), Maud Struijk (7de) en Anniek Voermans (8ste). alle meiden zijn al eens eerste meisje geworden in deze wintercompetitie, en ze zijn goed aan elkaar gewaagd.
 
Maud rijdt de eerste paar rondes vooraan van de drie meiden, gevolgd door Anniek. Halverwege weet Senna echter voorbij de andere twee meiden te komen. Na haar ongelukkige val van de vorige week, zal ze daar blij mee zijn. Ze eindigt als eerste meisje. Verder zien we dan Jarno Struijk op de negende plaats, Luc Keijl op de tiende plaats. Een elfde plaats voor Bas Bussem en Veerle Bruijnes op plaats twaalf.
 
Bij de categorie t/m 8 jaar zijn er acht deelnemers. Het is geen verrassing dat Florian Doens (eerste plaats) weer de leiding pakt. Dit keer weet Cedric van Belle echter goed bij hem in de buurt te blijven. Hij eindigt dan ook op de tweede plaats. Cas Lavooij eindigt op een derde plaats. Melvin Couque en Bjorn Wisse blijven in het begin bij elkaar in de buurt. Op den duur weet Melvin toch een klein beetje weg te fietsen, waardoor hij op de vierde plaats eindigt. Gevolgd door Bjorn op een vijfde plaats. Wesley den Herder eindigt op een zesde plaats, gevolgd door Mathieu van Belle op zeven en Jair Ringelberg op plaats acht.
 
Om 13:00 uur starten de volgende drie categorieën. Te beginnen met de 15 en 16 jarigen. Dit keer maar drie deelnemers, dus alledrie een podiumplaats, maar dat weerhoudt ze niet om alles te geven. Een eerste plaats voor Job Blankenstijn, tweede plaats voor Tom Houmes en Anouk Naalden eerste meisje en derde plaats.
 
Bij de categorie 13/14 jaar zijn er zes deelnemers. Maar wat een pech voor Joran Quist. Hij rijdt al vrij snel zijn band kapot, waardoor het einde wedstrijd is voor hem. De anderen maken er een mooie strijd van. Ook deze categorie moet de langere route rijden. Jens de Keersmaeker eindigt op de eerste plaats, gevolgd door Senna van Iwaarden, en op drie Storm Klaasse. Eerst meisje en een mooie vierde plaats voor Nina Houmes, gevolgd door Demi Nuijten.
 
De categorie 11/12 jaar start als laatste van de jeugd. Zoals ook bij de andere wedstrijden is de eerste plaats van Maike Tazelaar. Daarachter weet Renzo Moretti al vrij vroeg in de wedstrijd een stukje voor Nick Wisse uit te rijden. Deze positie weet hij vast te houden, ondanks dat Nick zijn uiterste best doet, er toch weer bij te komen. Melissa Nuijten eindigt als eerste meisje op plaats vier. Ook in deze categorie nog een lekke band voor Rocco Scholten. Gelukkig kan zijn band vrij snel vervangen worden en kan hij de wedstrijd alsnog uitrijden. Ook Jens Slabbekoorn rijdt een prima wedstrijd.
 
Tijdens het infietsen voor de volwassen wordt binnen in het Kasteel van Batavia door de jeugddeelnemers genoten van de warme chocolademelk met slagroom die alle deelnemers aan de wedstrijd krijgen. Heerlijk om weer warm te worden. Ondertussen vindt ook de prijsuitreiking plaats. Na de prijsuitreiking is er nog een verloting van mooie cadeaus en zijn er nog een paar gelukkige winnaars.
 
Bij de volwassen, 40+, zijn er dertig deelnemers met de plaatsen een, twee en drie voor respectievelijk Danny Sleeckx, Dennis Raadgever en Sven Standaert.
 
Zestien deelnemers bij de 17+ categorie, met ook vandaag weer een eerste plaats voor Thijmen van de Vrede. Joey de Decker op twee en Daniel Paardekooper op een mooie derde plaats.
 
Als laatste starten de dames met vijf deelneemsters. Een eerste plaats voor Marquerite de Neve, net als vorige week. Rosita Reijnhout eindigt op de tweede plaats, gevolgd door Petra Sloots op drie.
 
Nog één wedstrijd te gaan voor de wintercompetitie. Die vindt plaats op vijf januari bij Stelleplas, Heinkenszand. Daar zullen tevens de winnaars in het eindklassement bekend worden gemaakt.
 
Een filmpje van de wedstrijd van de categorie t/m 8 jaar en 9/10 jaar is op YouTube te vinden via deze LINK