CyclÉmotion opent Zeeuws fietsseizoen 2016

Algemeen

20160128-2 Logo CyclÉmotionHEINKENSZAND – De Stichting CyclÉmotion verzorgt ook dit jaar weer de opening van het Zeeuwse wielerseizoen. Zondag 6 maart is de Stenge in Heinkenszand de locatie van waaruit toerfietsers en mountainbikers weer de eerste officiële kilometers van het wielerseizoen 2016 kunnen afleggen.

  

Tip! Noteer het in je agenda! 

  

20160128-1 Poster CyclEmotion start wielerseizoen IINa het succes van vorig jaar is er in het programma opnieuw een plaats ingeruimd voor de Retro-fietstocht.

 

Renners in historische wielertruien op stalen rossen trekken dan in groepsverband over Zuid-Beveland.

 

Deze tak van de wielersport mag zich de laatste jaren in een groeiende belangstelling verheugen. Klassiekers als L’Eroica in Toscane en de Retro Ronde van Vlaanderen trekken duizenden deelnemers en vermaken de toeschouwers met een stukje nostalgie van de bovenste plank.

 

Voor deze tocht komen liefhebbers uit heel Nederland en België naar Heinkenszand.

 

Voor de liefhebbers van wielerhistorie en authentiek wielermateriaal is er een ruilbeurs waar ook juweeltjes van oude racefietsen worden tentoongesteld.

 

Bij de uitgepijlde toertochten is er dit jaar geen sprake van een gezamenlijke start. De kosten bedragen €5,00 incl. kopje koffie of thee en na afloop voor iedere deelnemer soep.

 

 

Inschrijven:  9.00 – 10.30 uur in foyer De Stenge
 

Starttijden:

  • 9.30-10.30 uur uitgepijlde Toertochten 50-70 km, ATB 40 km
  • 10.00 uur Retro Toertocht 50 km in groepsverband
  • 9.00-14.00 uur Retro Ruilbeurs

Informatie: cyclemotion.nl