CyclÉmotion Eindejaarsmeeting 2015

Algemeen

20151211-5 Logo CyclÉmotionHEINKENSZAND – Dinsdag 29 december 2015 vindt in de Stenge te Heinkenszand de afsluiting plaats van het Zeeuwse wielerjaar 2015. Het jaar 2015 zal de geschiedenis in gaan als een prachtig jaar voor de Zeeuwse wielersport. Hoogtepunt was natuurlijk de komst van de Tour naar Zeeland, maar ook de prestaties van een aantal Zeeuwse renners mochten er zijn.

 

 

 

Nick van der Lijke maakte zijn debuut in een loodzware ronde van Italië en reed de Giro ook uit. Brian van Goethem, en met hem het Zeeuws getinte Roompot Oranje Peloton, maakten een verdienstelijk debuut in het profpeloton. Marco Minnaard bewees dat hij zijn mannetje staat in het rondewerk en Antwan Tolhoek verdiende een profcontract. Davy Gunst behaalde een podiumplaats bij het NK voor beloften. Ook de ontwikkeling van Mathijs Eversdijk, winnaar van een wedstrijd in de Topcompetie, en Jarno Mobach, deelnemer aan het WK voor junioren, is hoopgevend.

 

V20151211-4 Eindejaarsmeeting CyclÉmotion 2015erder lieten de mountainbikers mooie dingen zien. Milan Vader werd weer nationaal kampioen en boekte internationaal mooie successen. De youngsters Nina Houmes, Rob Kastelein, Didi de Vries en Tim van Dijke stonden op het hoogste podium tijdens het NK en mogen een jaar in de nationale driekleur rijden.
 
Kortom veel mooie momenten om op terug te kijken.

Het programma omvat:

  • Terugblik op de Tour naar Neeltje Jans
  • Eén jaar Roompot met renners, ploegleiding en sponsoren
  • Uitreiking van de trofeeën voor wielrenner, mountainbiker en vrijwilliger van het jaar door o.a. gedeputeerde voor sport Jo-Annes de Bat
  • Korte wielerquiz

 

De aanwezigheid van vele Zeeuwse oud-profwielrenners moet deze avond een speciaal tintje geven. Iedere Zeeuwse renner die in het bezit geweest is van een proflicentie heeft een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Het geheel wordt opgeluisterd met beeldmateriaal van het afgelopen wielerseizoen en de presentatie van deze avond is in handen van wielerverslaggever Piet Eversdijk.

Deze avond wordt aangeboden door de Stichting CyclÉmotion en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland. Iedereen is welkom en de toegang en de oliebollen zijn gratis.

De aanvangstijd is 19.30 uur.

CyclÉmotion 2016 opent Zeeuws wielerseizoen
De Stichting CyclÉmotion verzorgt ook in 2016 weer de opening van het Zeeuwse wielerseizoen.

Zondag 6 maart 2016 is de Stenge in Heinkenszand de locatie van waaruit toerfietsers en mountainbikers weer de eerste officiële kilometers van het wielerseizoen 2016 kunnen afleggen.

Ook in 2016 organiseren wij de Retro-fietstocht. Liefhebbers van renners in historische wielertruien op stalen rossen trekken dan in groepsverband over Zuid-Beveland. Deze tak van de wielersport mag zich de laatste jaren in een groeiende belangstelling verheugen. Klassiekers als L’Eroica in Toscane en de Retro Ronde van Vlaanderen trekken duizenden deelnemers en vermaken de toeschouwers met een stukje nostalgie van de bovenste plank.

Voor de liefhebbers van wielerhistorie en authentiek wielermateriaal is er een ruilbeurs waar ook juweeltjes van oude racefietsen worden tentoongesteld.

Starttijden: 

  • 9.30-10.30 uur uitgepijlde Toertochten 50-70 km, ATB 40 km
  • 10.00 uur Retro Toertocht 50 km in groepsverband
  • 9.30-14.00 uur Ruilbeurs