CyclÉmotion 2014 de start van het Zeeuwse fietsseizoen

Algemeen

20140225-2 Logo CycleMotionHEINKENSZAND Op zondag 9 maart 2014 zal de 3e editie van het evenement CyclÉmotion worden gehouden in De Stenge in Heinkenszand. Dit evenement vormt de start van het fietsseizoen 2014 in Zeeland voor zowel de sportieve als de recreatieve fietser.  De organisatie van het evenement is in handen van vertegenwoordigers van de NTFU (met 50.000 leden de grootste wielerbond van Nederland), TMZ (Trimbelangen Midden Zeeland), Sportfondsen Borsele BV, VVV Zeeland en SportZeeland en zet in op een breed publiek voor dit evenement.

 

 

20140225-1 Poster CyclÉmotion 2014CyclÉmotion moet de start worden van het fietsseizoen 2014 en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Provincie Zeeland om zo het recreatieve en sportieve fietsen in Zeeland te promoten.

In de zalen van Vergader- en Congrescentrum de Stenge te Heinkenszand zijn naast de fietsbeurs diverse workshops zoals; fietsen met gebruik van GPS (NTFU), trainen met behulp van vermogensmeting (Johny v.d. Klooster) en fietsergonomie (Andrea Bosman) geprogrammeerd.

Ploegenpresentaties en een vooruitblik naar de grote wielerevenementen in het komende wielerseizoen,zoals o.a. Ride for the Roses.

Speciaal voor de jeugd is er een Indoor Dikkebandenrace georganiseerd in de Sporthal.

Naast een bezoek aan het programma in De Stenge kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende toertochten met diverse afstanden. Er wordt rekening gehouden met de fietsliefhebbers op de gewone, elektrische, sportieve, race en ATB fiets. Iedere deelnemer kan zowel op de weg als over onverharde wegen en paden genieten van het Bevelandse landschap.

De toertochten zijn mede mogelijk gemaakt dankzij medewerking van ZRTC Theo Middelkamp, TCA ‘s Heer Arendskerke en Routebureau Zeeland /VVV Zeeland.

Voor meer informatie over het programma de website www.cyclemotion.nl