Doe mee Cycle Challenge Schouwen-Duiveland voor Jeugd Sport Fonds

Algemeen

20160414-1 Logo Cycle Challenge Schouwen-DuivelandZIERIKZEE – Vrijdag en zaterdag 20 en 21 mei wordt Cycle Challenge Schouwen-Duiveland georganiseerd. De afgelopen vier jaren heeft de Rotaryclub Zierikzee een succesvol beneFIETS evenement georganiseerd. Het “FIETS” evenement in 2016 wilden zij graag grootser opzetten met een tweeledig doel. In de eerste plaats fundraisen voor een goed eilandelijk doel. Dat is gevonden in het Jeugd Sport Fonds waarbij de opbrengst ten goede komt aan kinderen van Schouwen-Duiveland. Het tweede doel, maar niet minder belangrijk, is Schouwen Duiveland op de kaart zetten als fietseiland.

Waarom fietsen?
Fietsen is niet alleen leuk, ontspannend en gezellig, maar ook nog eens gezond. Ontdek en beleef ons prachtige eiland en steun gelijktijdig het goede doel. Voel de wind, ruik de zee, ervaar de ruimte, bezoek de prachtige natuurparken en leer meer over de prestigeuze Deltawerken. Fietsen: je knapt er van op! en zeker op Schouwen-Duiveland.

 

Programma Cycle Challenge Schouwen-Duiveland

 

Vrijdag 20 mei 2015 voor basis- en speciaal-onderwijs
Kinderen fietsen voor kinderen! Doe mee aan de jeugd-estafette en creëer met elkaar een virtuele kinder-kring op Schouwen-Duiveland.
Volg een BMX clinic, fiets over ons fietsvaardigheidsparcours, klim op een mountainbike, beleef hoe het is om een handicap te hebben en ervaar hoe een ‘dode hoek’ er uitziet voor een vrachtwagen. Bekijk het ID-wielrennen.

 

Zaterdag 21 mei 2016 met veel muziek en stuntshows
Verschillende fietsroutes van 100, 50, 25, 18 en 9 km. Volg een mountainbike clinic! Doe mee met onze spinningmarathon!
Koop een tweedehandsfiets, €5,00 voor het goede doel. Ervaar hoe een ‘dode hoek’ er uitziet voor een vrachtwagen. Bekijk het ID-wielrennen.

ATB Team X-Treme verzorgt de mountainbike clinics op het Havenplein. Start om 12.00 13.00 en 14.00 uur.

Inschrijven en informatie via de website van Cycle Challenge Schouwen-Duiveland