Clinics, Bikes en Transport

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – ATB Team X-Treme timmert aardig aan de weg, zeker ook als het gaat om het enthousiast maken van aankomende bikers. Afgelopen jaar zijn we maar liefst 9 keer op pad geweest om clinics te verzorgen in Goes, Vlissingen of Zierikzee. Iets wat we graag doen mits we het kunnen bemannen met onze instructeurs en trainers én als we het qua materiaal kunnen regelen.

G20170120-1 Niels Haisma mecanicien X-Treme - foto Dinand van Eijkelukkig kregen we in 2016 de middelen om het aantal mountainbikes die we hiervoor kunnen inzetten uit te breiden. Ook belangstellenden die kennis willen maken met onze sport tijdens de reguliere (jeugd)trainingen kunnen hiervan tijdens een proefperiode gebruik maken.

Natuurlijk is het een hele klus om de bikes in perfecte conditie te houden. Maar daar hebben we iets op gevonden. Afgelopen maanden heeft Koen Reinhout de bikes spik en span gepoetst en gelijk eventuele mankementen geïnventariseerd tijdens de maatschappelijke stage die hij bij ATB Team X-Treme wilde vervullen.

 

Niels Haisma (zie foto) heeft zich spontaan aangemeld voor het afstellen en repareren en kunnen we dus in voorkomende gevallen een beroep op hem doen als teammechanieker voor deze bikes. 
 

20170120-2 Fietsaanhanger - foto Jan SlagerMaar dat is nog niet alles …….
We hadden een fietsaanhanger ……. voor 12 fietsen. Omdat die toch niet zo vaak meer werd gebruikt (velen kochten toen ineens een bus) én omdat er behoefte was aan een aanhanger t.b.v. evenementenmateriaal werd deze in 2004-2005 verbouwd naar multifunctionele aanhanger met huif en met de mogelijkheid om gemakkelijk terug te bouwen voor fietsvervoer. De praktijk bleek toch weerbarstiger.

 

Gelukkig bewaarden we de fietsrekken en is Ronald Quist hiermee onlangs aan de slag gegaan.

 

20170120-4 Fietsaanhanger detail - foto Jan SlagerNa aardig wat uurtjes verzinnen, passen en meten, zagen, lassen en schroeven resulteerde dit in een oplossing voor het vervoer van maximaal 8 fietsen in de witte kar.

 

Momenteel wordt de kar met de fietsen ingezet tijdens de mountainbike clinics in Hulst. Bij terugkomst wordt de mogelijkheid bekeken of de twee teamtenten er ook nog bij passen zodat de aanhanger dan ook te gebruiken is voor vervoer naar wedstrijden in den lande.

 

Mannen hartstikke bedankt voor deze spontane acties!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 20170120-3 Fietsaanhanger detail - foto Jan Slager