Clinic wedstrijdjeugd op Patrick Tolhoek parcours olv Jarno Veerhoek

Algemeen

Zaterdagochtend lekker uitslapen. Kwart over tien op parkeerterrein in de Domeinen (red. Boswachterij Westerschouwen (Burgh-Haamstede). Daar begonnen we de clinic van Jarno Veerhoek. We begonnen met een rondje inrijden. Lekker warm worden in de regen.

Na ingereden te hebben gingen we wat kleine remoefeningetjes doen. Even een stukje verder en daar lag een mooie afdaling met een drop-off. Eerst een keertje lopend de lijnen bekijken. Daarna even proberen en dan op een lekker tempo. Achter de die afdaling lag nog een hele steile afdaling maar die was niet zo moeilijk als dat die leek.

Na dit gingen we naar ergens halverwege het parcours daar lag een heuveltje met een bocht erna dus gingen we oefenen hoe je “met gang” een bocht moest pakken. Hierna reden we de ronde af en gingen we pauze houden.

Na de pauze gingen we naar de vleugelbunker daar waren hele mooie afdalingen met veel wortels. Eerst gingen we nog even een drop-off oefenen. Jarno demonstreerde nog eventjes hoe je een aanloop kan nemen om van de vleugelbunker af te springen.

Daarna hebben we een afdaling met veel wortels en scherpe bochten bekeken en hem een paar keer afgereden. Toen gingen we kijken naar een afdaling die daar ook in de buurt lag. Deze was wat moeilijker. Zeker toen we gingen kijken of er ook nog een andere manier was om beneden te komen, met een drop-off in een bocht. Er waren 4 vaders mee 3 stonden te kijken maar 1 durfde het ook te proberen en Leen was heel blij toen het lukte. Hierna gingen we over een pad met veel zand terug naar het parkeerterrein.

Jarno, bedankt voor deze clinic namens ons allemaal! Ook Patrick bedankt dat je al deze clinics voor ons geregeld hebt.

De volgende keer mag Koen Hoondert iets schrijven over de eerste LJC.

Marijn de Vrieze