Clinic (wedstrijdjeugd) in Gulpen (Limburg) door Patrick Tolhoek.

Algemeen

Vrijdagavond tas klaar maken voor de Clinic afdalen en klimmen in Limburg.
Lekker vroeg naar bed om fris voor de dag te komen.

Zaterdag ochtend 6.15 uur uit bed en ontbijten, fietsen op de auto en weg.
Er was afgesproken te verzamelen om 7.30 uur bij de ANWB op de Vierwegen in Kapelle.

Nadat alle deelnemers verdeeld waren over de auto’s zijn we op pad gegaan.

Bij ons in de auto zat Patrick Tolhoek, deze heeft altijd mooie verhalen. Dit doet hij ook altijd tijdens de spinninglessen die ik volg samen met Pim, Milan en Ricky en de begeleiders Patrick Vader (voorziter X-Treme), Rob Swenne, Sebastiaan Poppe (trainers en begeleiders op de clinic’s) op de dinsdag avond bij Fitland Goes.

 

Na anderhalf uur waren we in Gulpen bij de klimhal Rocca hier ben ik met Patrick al eerder op clinic geweest. De deelnemers aan de clinic waren Ricky Swenne, Pim van de Swaluwe, Milan Vader, Marijn de Vrieze, Aimée Schoe, Didi de Vries, Coen Hoondert, Martijn Steenbakker, Guido en Marquerite de Neve en ik Erik Boer.

Om 10.00 uur waren we omgekleed en zijn we op pad gegaan, eerst even het gevoel krijgen met de fiets; remmen voor achter.
Na deze test de Landsraderweg op omhoog, dit was gelijk een warming up.
Bovengekomen ging Patrick de zadelhoogte bekijken of deze goed was, bij mij en enkele ander renners moest hij iets omhoog.
We zijn toen naar de plek toe gereden waar Patrick altijd de oefening klimmen en dalen doet, eerst gemakkelijk en dan steeds iets moeilijker.
Na deze oefeningen kregen we de opdracht om met snelheid een pad af te rijden en dan zoveel mogelijk snelheid mee te nemen omhoog, deels op macht weer omhoog te rijden, dus niet te snel licht te schakelen.
Na een uur of 2 zijn we terug naar Rocca gereden om de pauze te houden.
De ouders waren ook al terug van hun tochtje.

Na de pauze zijn we een tocht gaan maken, we zijn eerst naar een vrij steile klim toe gereden, deze klim was niet echt moeilijk er lagen wel veel veel losse stenen.
Tijdens deze tocht kwamen we over mooie punten met uitzicht en mooie natuur
Het weer was goed droog en zo af en toe de zon.
Patrick vertelde dat je tijdens het klimmen en dalen altijd ver vooruit moet kijken. Hiermee voorkom je dat je de verkeerde lijn rijdt en bijv. op een steen lek rijdt .
We hebben wat rond de golfbaan gereden, daar liggen heel mooie paden om te biken.
Daarna zij we volgens mij richting Vaals gereden door het Vijlenerbos. Hier heb ik vorig jaar in de meivakantie ook veel gereden met mijn vader.

Ik vond het jammer dat we niet de afdaling naast de Camerig hebben gedaan. Dit is een singleltrack in een geul met wat drop-off’s erin en wat grote stenen in, dit is super gaaf.
Op de terugweg zijn we over een mooie singletrack gereden. Hier lagen jammer genoeg veel omgewaaide bomen over, anders was dit ook een supergave singletrack.

Bij terugkomst bij Rocca in Gulpen hebben we de dag nog besproken met Patrick Tolhoek. Deze hebben we bedankt voor deze interessante en leerzame clinic.

Om ongeveer drie uur/half vier zijn we terug naar Kapelle gereden de terugreis ging sneller als de heenreis want ik heb lekker liggen slapen.

Patrick nogmaals bedankt van mij en de andere renners .

A.s. zaterdag 26 februari is er een Clinic in Burgh-Haamstede door Downhill expert Jarno Veerhoek. Om over deze clinic te schrijven geef ik de pen door aan: Marijn de Vrieze

Erik Boer