Clinic Veldrijden 11-18 jarigen (J/M), 23-12 Sportpark Sloten (Amsterdam)

Algemeen

AMSTERDAM Na de succesvolle Clinics Veldrijden in de afgelopen Herfstvakantie bieden de districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden alle geïnteresseerde renners en rensters met een KNWU-basislidmaatschap of licentie van 11-18 jaar uit ALLE districten in Nederland een Clinic Veldrijden aan o.l.v. ervaren KNWU-trainers. En hang je wat om de leeftijdsgrens heen? Gewoon lekker komen. Dan knijpen wij graag een oogje dicht.

Om deel te kunnen nemen heb je niet perse een veldritfiets nodig, een MTB volstaat evengoed. Een fietshelm is wel verplicht. 
De Clinic is geschikt voor iedereen die wil (gaan) beginnen met deze fantastisch leuke en  afwisselende sport, maar ook voor renners en rensters die al langer bezig zijn en zich verder willen verbeteren. De zeer ervaren KNWU-trainers houden met alle niveaus rekening, van beginners tot gevorderden.

Voor ouders en begeleiders die  moeten wachten is er natuurlijk al vanaf 12.30  uur verse koffie en thee, en een lekker warm clubhuis beschikbaar.

Wat je moet weten over deze clinic
Wanneer: dinsdag 23 december 2014, van 13.30 uur tot 16.30 uur (clubhuis A.S.C. Olympia open voor  inschrijving/betaling vanaf 12.30 uur).
Waar: bij A.S.C. Olympia, Sportpark “Sloten”, Sloterweg 1045, 1006 AD Amsterdam.
Het Clubhuis ligt direct links naast de overdekte wielerbaan (ingang is met trap omhoog), voldoende en gratis parkeerplekken voor de ingang naar het Sportpark.
Wat: eerst een fysieke training in het veld. Daarna, na het douchen en omkleden, gaan we alles horen over veldrijden van onze gast(en), onder het genot van gratis  lekkere warme erwtensoep,  gratis broodjes  en een glaasje Glühwein voor de ouders/begeleiders.
Kosten: €5,00 per deelnemer (maar dan zijn de erwtensoep, broodjes en Glühwein voor de ouders/begeleiders wel gratis!). Betalen ter plekke, liefst met gepast geld.
Hoe doe ik mee: Aanmelden b.v.k. per email, zie hieronder, zodat we je direct in een passende trainingsgroep qua leeftijd kunnen indelen. Intekenen op de dag kan ook nog (zie hieronder) maar besef wel vol is vol,  waarbij je je KNWU-basislidmaatschap of licentie MOET kunnen tonen (i.v.m. de aansprakelijkheid/verzekeringen). Helm is ook verplicht.

Gasten
op nadrukkelijk verzoek van Nationaal Talentencoach Veldrijden Gerben de Knegt hebben we in deze voor veldrijders razend drukke Kersperiode bewust geen leden van de diverse KNWU-selectie Veldrijden  benaderd om als gasttrainer op te treden. Wij zijn momenteel nog druk bezig om andere boeiende gasttrainers aan te trekken en informeren jullie daar z.s.m. over. 

Nadat het trainingsdeel is afgelopen, hebt gedoucht en je droge kleren hebt aangetrokken (en eventueel je fiets al hebt afgespoten), kun je van onze gast(en) horen hoe ze trainen, wat ze wel en niet doen om zo goed te worden. En je kunt natuurlijk vragen stellen. Je zult deze dag ongetwijfeld veel leren.

Technische assistentie langs parcours
Nieuw is dat we deze keer ook ter plekke technische assistentie aanbieden b.v. bij lekke banden of gebroken kettingen. ZAAF Fietsen, Fietsenmaker aan huis, verleent met zijn mobiele werkplaats direct technische hulp langs het parcours bij plotse pech of een slecht afgestelde derailleur zodat jij wel kunt blijven deelnemen aan de Clinic. ZAAF verleent deze dag de arbeid gratis, eventuele onderdelen (b.v. banden, kettingen. remblokken) moet je natuurlijk wel ter plekke betalen. Zie ook:  www.zaaffietsen.nl

Mocht je ’s ochtends bij vertrek nog kleine problemen aan je fiets constateren, bel dan gerust  even het mobiel nummer van ZAAF:  06- 37287146. Wellicht kan ZAAF die problemen nog oplossen voordat de clinic begint..

Dagindeling
• vanaf 12.30 uur: aanmelden, betalen ( €5,00 , liefst gepast) en groepsindeling
• 13.30 uur: fysieke training op het parcours
• 15:30 uur: gasttrainer(s) vertelt van alles over de sport en training en natuurlijk is er veel ruimte voor vragen.
• 16:30 uur:  plannen 2015 en trainingen herfst 2015, afsluiting.

Opgeven
We vragen je om je van tevoren op te geven per email aan veldrijpunt@gmail.com  Vermeld je naam en geboortejaar(!!!) i.v.m. een juiste groepsindeling op leeftijd, waarbij je je KNWU-basislidmaatschap of licentie-nummer vermeldt  (dit i.v.m. de aansprakelijkheid/verzekeringen). Op deze manier weten we hoeveel mensen er komen en kunnen we van tevoren trainingsgroepen naar leeftijd maken. Je hoeft dan bij aankomst alleen even je KNWU licentie/ basislidmaatschap te laten zien en af te rekenen. Mocht je onverwachts op het laatste moment besluiten mee te willen doen, dan kan dat. Je zult waarschijnlijk wel langer bezig zijn bij de inschrijftafel. Zorg daarom dat je er minimaal een half uur van tevoren bent (dus uiterlijk om  13.00 uur) ! En omdat we nog niet wisten dat je kwam, ben je nog niet in een groep ingedeeld. Dit zullen we dan doen zodra de training is begonnen.

We vragen je nadrukkelijk om je uiterlijk op vrijdag  19-12 december op te geven. In het weekend voorafgaand aan dinsdag 23 december zullen we dan  per mail bevestigen dat je kunt meedoen.

Fysieke training en programma-onderdelen
Tijdens het trainingsdeel zal worden voortgeborduurd op de onderdelen die in de Herfstvakantieclinics al aan bod zijn geweest. Door middel van verschillende trainingsvormen en technieken zul je leren om nóg sneller en handiger te worden in het veld en hindernissen te nemen. Natuurlijk gaan we gebruik maken van de mogelijkheden van het veelzijdige parcours op Sloten.

Zo zullen we deze middag:
• oefenen in het afstappen op een steile helling
• hellingen nemen die net wel/net niet te fietsen zijn (wat doe je en waarom)
• trainen in het dragen van de fiets op de schouder
• ons bekwamen in het maken van bochtjes op of net onderaan een helling

En natuurlijk zullen we de middag afsluiten met een speelse wedstrijdvorm voor alle
deelnemers.

Vereisten
• KNWU (basis)licentie en helm  is verplicht. Laat je licentie/basislidmaatschap bij aanmelding zien.

Nog geen KNWU-lid maar wil je toch graag deelnemen aan deze unieke clinic? Het vereiste  KNWU basislidmaatschap kun je via de KNWU-site direct en eenvoudig afsluiten voor slechts €8,00. Dan kun je mooi eens zelf ervaren hoe het is om op een echt crossparcours te rijden en de wieleratmosfeer te proeven bij een gezellige en actieve wielervereniging. Neem voor de zekerheid een print van je aanmelding mee of show hem op je mobiel bij de inschrijving. Zonder dat is deelnemen helaas onmogelijk.

Voor eventuele verdere vragen kun je altijd de coördinator van deze clinic Willard Gerritsen benaderen: veldrijpunt@gmail.com

We hopen je op Sloten te mogen begroeten.

Met sportieve groet,

KNWU districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden