Clinic “Train de Trainers” voor X-Treme (hulp)trainers

Algemeen

In het laatste trainersoverleg hebben de trainers gesproken over een “train de trainersdag”, waarin ze extra oefenstof (bagage) zouden kunnen krijgen om onze jeugdleden op een nog leukere manier mountainbike enthousiast te maken en/of te houden en hen extra technische vaardigheden aan te leren.

Zowel Richard Dolle; KNWU opleider als Gerben de Knegt, KNWU MTB Talentcoach en bondscoach van de cyclocrossers zijn bereid gevonden zo’n train de trainersdag op ons parcours in Goes te verzorgen. Mocht het parcours er erg slecht bij liggen kan besloten worden om deze bijeenkomst in Burgh-Haamstede te houden.

De 1e  bijeenkomst staat gepland op zaterdag 22 februari 2014 en zal worden ingevuld door Richard Dolle. De 2e bijeenkomst staat gepland op zaterdag 15 maart  2014, alleen moet Gerben de Knegt nog bevestigen dat hij dan kan.

Beide bijeenkomsten kunnen naar behoefte worden ingevuld, beide trainers kunnen de “Train de Trainer” op maat invullen.

Hierbij moet gedacht worden aan; alleen praktijk of een combinatie van theorie en praktijk met de bijvoorbeeld de onderwerpen; o.a. uit didactiek, methodiek, veiligheid, en specifieke MTB techniek “Learning” Teaching Mountainbike Skills. Het ‘hoe’ en het ‘dat’; ‘Hoe’ kan ik als trainer de mountainbike techniek aanleren ‘dat’ de renners maximaal leren.

Het globale programma ziet er als volgt uit;
10.00 uur ontvangst
10.15 uur blok 1
12.00 uur lunch
12.45 uur blok 2
14.30 uur korte pauze
14.45 uur blok 3
16.00 uur afsluiting