Chiel Moelker op stoom tijdens eerste LJC wedstrijd in Oldebroek

Algemeen

OLDEBROEK Op zaterdag 14 maart is in Oldebroek de aftrap verzorgd van de Landelijke Jeugd Competitie mountainbike. Uiteraard was ook ATB Team X-Treme weer van de partij met een afvaardiging jeugdrenners.

ATB vereniging Oldebroek heeft een mooi trainingsparcours met 2 rock-gardens er in. Op het trainingsparcours zijn heel veel lusjes uitgezet en in combinatie met een aantal lussen in het bos ernaast is een mooi, maar wel relatief snel,  parcours gemaakt. Tijdens deze competitie wordt gereden met transponders. De uitslagen zijn dan heel snel beschikbaar, incl. de rondetijden van de renners.
 
20150316-1 LJC Oldebroek Chiel Moelker - foto fam. MoelkerDe dag begon erg goed in Oldebroek. Chiel Moelker heeft zijn wedstrijd in categorie 1 gewonnen. Zijn start was niet zo heel goed, maar eenmaal op stoom bleef hij maar gaan en zodoende wist hij alle jongens in te halen. Rob Kastelein is 5e geworden in categorie 2. In categorie 4 reden Alex Piso en Bart Kastelein mee. Bart eindigde net naast het podium op positie 4. Alex moest vrij achteraan beginnen (in een veld van 53 renners) maar heeft keurig gereden en is 16e geworden. Dat biedt perspectief voor volgende week in Berlicum. Zijn startpositie is nu al een stuk beter.
 
Na de middag werden de wedstrijden van categorie 5 tot 7 gereden. Dies Moelker is 7e geworden in categorie 5. Dit was een zware wedstrijd met 50 deelnemers. In categorie 6 reden Mike Deutekom en Martijn Steenblok mee. Mike is keurig 5e geworden in dit veld van hardrijders. Voor Martijn duurde de wedstrijd net iets te lang. In de laatste ronde is hij nog een aantal plekjes verloren en is 14e geworden (na een wedstrijd van meer dan 52 minuten). Arthur Piso was onze deelnemer in categorie 7. Hij is als 26e ge-eïndigd.
 
Al met al een mooie dag. Er zat iets te weinig techniek in voor onze mannen en zeker bij de hogere categorieën zie je dat de langere wedstrijdduur ook iets is waar de renners aan moeten wennen. Het was ook leuk om te zien dat de aanwezige trainers hun opleiding al in de praktijk aan het brengen waren.
 
Op naar Berlicum (21 maart) en natuurlijk naar onze eigen wedstrijd in Burgh-Haamstede op 28 maart!
 
Met vriendelijke groet,
 
Niels