Cegelec 4-uurs mountainbike estafette 23 april 2011

Algemeen

Na een daverend succes in de afgelopen vier jaar is de Cegelec 4-uurs mountainbike estafette inmiddels toe aan het eerste lustrum. Bij de editie van 2010 streden er niet minder dan 125 deelnemers, verdeeld over meer dan 60 teams en individuele mountainbikers, om de prijzen.

Op zaterdag 23 april a.s. zal de 5e editie van de Cegelec 4-uurs Mountainbike Estafette worden verreden op het Patrick Tolhoek mountainbike parcours in Burgh-Haamstede (boswachterij Westerschouwen).

Exact om 12.00 uur zal het startschot worden gegeven voor deze vier uur durende estafette wedstrijd. Er zal gestreden worden voor de hoogste trede op het podium tussen teams van 2 tot maximaal 4 mountainbikers, verdeeld over 4 categorieën. Deelname als individuele rijder is ook mogelijk. Hiervan wordt een apart klassement met bijbehorende prijzen opgemaakt.

Deelname is mogelijk voor renners van 10 jaar en ouder óf die deze leeftijd in 2011 bereiken.

In deze wedstrijd zal een breder én vooral ook anders samengesteld rennersveld aan de start staan dan bij een individuele mountainbikewedstrijd het geval is. In een estafette telt de teamprestatie i.p.v. de individuele prestatie. Teams hoeven niet per sé uit wedstrijdrenners te bestaan, ook recreatieve mountainbikers kunnen zich inschrijven. Een team bepaald tenslotte zelf de samenstelling en inzet van de renners dus ook gezinnen, bedrijven of ….. kunnen zich met een (gelegenheids) team inschrijven.

 

Indien een renner niet over een deugdelijke mountainbike en helm beschikt is er een beperkte mogelijkheid om deze te gebruiken.

 

Prijzen zijn er te winnen voor de eerste 3 teams in de categorie Mannen (17 jaar en ouder), Vrouwen (17 jaar en ouder), Jeugd (10 t/m 16 jaar), Gemengd (mannen en vrouwen) en Individueel (17 jaar en ouder). Naast deze prijzen ontvangen jeugddeelnemers t/m 16 jaar een leuke attentie.

De Cegelec 4-uurs MTB estafette wordt georganiseerd door ATB Team X-Treme onder auspiciën van de KNWU, Staatsbosbeheer treedt op als gastheer.

 

Wedstrijdinformatie
Datum/Tijd: Zaterdag 23 april van 12.00 tot 16.00 uur
Parcours: Burgh-Haamstede, Patrick Tolhoek MTB parcours “Boswachterij Westerschouwen”
Categorieën: Mannen (17 jaar en ouder), Vrouwen (17 jaar en ouder), Jeugd 10 t/m 16 jaar, Gemengd (Mannen en Vrouwen 17 jaar en ouder), Individueel (17 jaar en ouder).
De leeftijd die in 2011 bereikt wordt is bepalend voor de categorie.

 

Inschrijven:
-Vooraf t/m 15 april 2011 (voorkeur): via e-mail (download inschrijfformulier van de wedstrijdpagina).
-Op de dag van de wedstrijd: van 10.30 tot 11.30 uur in de tent nabij het parcours.

Vanwege de verplichte verzekering is een rennerslicentie of KNWU basislidmaatschap vereist. Een (tijdelijk) KNWU basislidmaatschap (€5,00) is ter plaatse te koop.

Informatie: op de wedstrijdpagina