Burgh-Haamstede klaar voor X-Treme ATB Zomercup wedstrijd a.s. zondag

Algemeen

20150402-1 Affiche X-Treme ATB Zomercup 2015BURGH-HAAMSTEDE – Aanstaande zondag (30 augustus) wordt in Boswachterij Westerschouwen de 5e wedstrijd van de X-Treme ATB Zomercup gehouden. Lang was er vrees dat door de aanhoudende droogte het parcours in een zandverstuiving zou veranderen, maar na de buien van afgelopen week en zeker na het noodweer van afgelopen woensdagavond ligt het rondje er weer picco bello bij.

 

 

 

De parcoursbouwers hebben er weer een leuk rondje van weten te maken waarin ze, zoals gewoonlijk, aardige verrassingen voor de deelnemers in petto hebben. Techniek en snelheid komen beiden goed aan bod. De start en finish zijn op het brede pad in het zuidelijk deel van het bos (volg de borden).

Het is alweer de vijfde wedstrijd van de competitie en dus tijd om, natuurlijk figuurlijk, de beslissende klappen uit te gaan delen aan de naaste concurrenten en niet te wachten op de finale een week later in Westkapelle.
Iedereen vanaf ca. 6 jaar met een goede mountainbike en helm kan gewoon meedoen. Er wordt gestart in verschillende categorieën. Aanvang van de wedstrijden is vanaf 12.00 uur. Zie tab “Zomercup – wedstrijdinformatie”.

Voor het eerst wordt een wedstrijd in Boswachterij Westerschouwen op zondag gehouden. Hoewel het in deze omgeving nog steeds druk met (dag)toerisme is zag Staatsbosbeheer geen enkel bezwaar voor de organisatie. Zoals gewoonlijk tijdens MTB wedstrijden is het MTB parcours ten zuiden van het fietspad afgesloten en zijn de ruiterpaden die in dit gedeelte van het bos het MTB parcours kruisen niet toegankelijk. Ook de men route is afgesloten.