Bijzondere Oliebollen training met Anne Terpstra en Milan Vader (update)

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE –Op de dag na Kerst wordt de inmiddels traditionele “Oliebollen training” van ATB Team X-Treme georganiseerd op het Patrick Tolhoek parcours in boswachterij Westerschouwen. Alle jeugd- en seniorleden, ouders, broertjes, zusjes en vrijwilligers zijn dan van harte welkom om deel te nemen aan een training, een toertocht of een natuurwandeling met o.l.v. een gids. Dit jaar werd het echter wel een zéér bijzondere editie.

De mountainbike klasbakken Anne Terpstra als Milan Vader bleken bereid om dit jaar de training te willen leiden. Beide mountainbikers hebben hun roots bij ATB Team X-Treme en hebben inmiddels een ticket op zak om eind juli Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Olympische spelen in Tokyo. Bijzonder was dat ze in hun volle agenda ruimte vonden en voorkeur gaven voor hun aanwezigheid in het Zeeuwse.

Even over tienen stonden een kleine 100 aanwezigen gereed om na een kort praatje van voorzitter Patrick aan hun activiteit te beginnen. De wandelaars werden het bos en duin ingestuurd om van gids Arno de bijzonderheden van het gebied te horen te krijgen. Johan verzamelde de toertroep om een rondje “Kop Schouwen” te doen. Anne en Milan verdeelden de grote groep, vooral jeugdige, bikers die hun training wilden volgen.

Ruim anderhalf uur lang was iedereen onderweg en lekker bezig om bij terugkomst na te genieten met een beker warme Chocomel en natuurlijk de beloofde oliebol. Druk werd het ook aan de tafel waar Anne en Milan posters en riders cards signeerden.

 

Daarna werd het tijd voor het “officiële” gedeelte. Alle aanwezigen werden in een flinke haag opgesteld waarna Imre Voermans het spits mocht afbijten om er doorheen te rijden. Imre kreeg het applaus én een fles bruiswijn voor het behalen van het diploma Wielrentrainer 2. Proficiat!!

Daarna was het de beurt aan Senna Remijn en Maike Tazelaar voor hun prima prestaties op het Nederlands Kampioenschap MTB jeugd in Appelscha. Senna werd daar knap 2e en Maike mocht zelfs op het allerhoogste treedje plaatsnemen.

Vervolgens mocht ook Anne door de haag om het applaus en gejuich te ontvangen voor haar prestaties dit afgelopen jaar, en dat waren er nogal wat!! De allereerste Nederlandse dame die een wereldbeker (Andorra) op haar naam schreef, tweede in de wereldbeker in Snow Shoe en 4e op het WK MTB. Met o.a. deze resultaten op zak eindigde ze op de eerste plaats in de UCI ranking.

Met een wheelie was Milan de laatste die vandaag werd gehuldigd. In “zijn beste jaar ooit” met een 1e plaats op het Nederlands Kampioenschap, de derde plaats op het EK-MTB en meer dan prima klasseringen in wereldbekerwedstrijden, verdiende hij de ovatie van de X-Tremisten in de haag.

Allen mochten ook een boeket bloemen mee naar huis nemen.

Zie het filmverslag van Michel Couqué

Zie het filmverslag van Marijke Vanhommerig

Al met al een zeer gezellige en geslaagde ochtend die mede mogelijk werd gemaakt door een bijdrage van het Kiwanis Jeugd Bewegings Fonds Schouwen-Duiveland )*

)* Het Kiwanis Jeugd Bewegingsfonds (KJBF) is in het leven geroepen om organisaties de kans te bieden om nieuwe of extra activiteiten te ontplooien met betrekking tot het stimuleren van sport en bewegen van de jeugd op Schouwen-Duiveland. www.kiwanis.nl/zierikzee/kiwanis-jeugd-bewegings-fonds