Bezwaren MTB routes Walcheren, Neeltje Jans is wellicht alternatief

Algemeen

DOMBURG Het plan voor de aanleg van mountainbikeroutes langs de Walcherse kust stuit op zoveel bezwaren van gemeente Walcheren, Waterschap  Scheldestromen en Stichting Duinbehoud waardoor er vanaf wordt gezien. Wel wordt gekeken of Neeltje Jans een goed alternatief is voor deze routes.

 

Al jarenlang wordt gesproken en plannen gemaakt voor mountainbikeroutes door duin-, bos- en natuurgerbieden langs de Walcherse kust. Routebureau Zeeland assisteerde en adviseerde de gemeente en ook ATB Team X-Treme droeg hieraan steeds haar steentje bij. Dergelijke routes vormen een prima aanvulling op het toeristisch productaanbod en zou een middel zijn om “wildrijden” grotendeels tegen te gaan. Overleg tussen de gemeente, Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en Stichting Duinbehoud leverde zoveel bezwaren op en ook de gemeente zelf keerde zich uiteindelijk tegen het plan.

Als alternatief laten burgemeester en wethouders van Walcheren nu onderzoeken of dergelijke routes haalbaar zijn op Neeltje Jans.