A(tb)Toerteam Goes: “Sons of anarchy”

Algemeen

Dinsdagavond 10 mei staan er weer 18 man klaar en zeker ook nog eens 6 a 8 B rijders. Dit seizoen kan niet op, zal ook wel door het prachtige weer komen. Piet Padje heeft een route uitgezet die binnen een straal van 5 kilometer rondom Goes blijft. Dat belooft wat, waarschijnlijk veel draaien en keren!

We vertrekken richting Hollandse Hoeve. Daar zijn er eerste tekenen van anarchie in het peloton, een deel van het lint slaat verkeerd af en is de groep al direct kwijt. Na wat gezoek vinden we ze terug onderaan de Kattendijkse dijk. De Kasteelheer duikt een ander pad in waardoor hij ver op kop komt te rijden. Onze gids Piet kijkt vertwijfeld toe bij zulk eigen initiatief.

Hij hersteld de orde en gaat weer soeverein op kop rijden. We ronden het bosje aan de voet van de Kattendijkse dijk en duiken daarna aan de ander kant onderlangs. In Kattendijke stuurt Piet ons door het dorp en nemen we de waterval en de dijk vanaf de andere kant. De opgang is van die kant eigenlijk niet te fietsen. Ik heb het Andre Goosen eens een keer zien doen, maar toen was het gras in ieder geval kort. Jan de B probeert het in het kader van de anarchie toch en dat loopt niet goed af. Hij raakt uit balans en valt opzij op het betonnen trapje. Da’s niet lekker, hij kan zich half opvangen op zijn elleboog die daardoor ontvelt en behoorlijk bloed. Hij wordt door zijn actie en het gevolg ervan door enkele lolbroeken in het peloton omgedoopt tot “James Wond” Weer een nieuwe bijnaam!

The Lord of the Rings heeft gelukkig een halve ambulance aan verbandmateriaal bij zich waardoor de wond snel en vakkundig verbonden wordt. Gezien de grootte en diepte van de wond besluit James toch maar even langs de HAP te rijden. Achteraf viel het gelukkig mee en hoefde de wond niet gehecht te worden (red).

Met 17 man gaan we verder onderlangs de dijk richting het Goese Sas. De groep blijft hier goed bij elkaar en we rijden over nieuwe paden. We blijven aan deze kant van het kanaal en rijden richting W´ dorp. Na ook weer een nieuw stukje komen we aan de rand van het Goese meer waar we de grasstrook die als hondenuitlaatstek gebruikt wordt nemen. Oppassen voor drollen! We steken de brug van W’ dorp over en duiken de polder in. Het tempo wordt flink opgeschroefd wat sommigen tot de tong op de schoenen dwingt. Buitenom de Oosterschelde dijk wordt het peloton weer flink uit elkaar getrokken. Als we via het graspad weer terug komen op de verharde weg wordt er herhaaldelijk geroepen om even te stoppen en te wachten op de achterblijvers.

Echt geluisterd wordt er in het kader van de anarchie niet en dat noopt Rob tot harde stevige taal, waardoor het voor iedereen duidelijk is wat hij bedoelt. Het kan maar duidelijk zijn!

Echt veel helpt het niet want bij de eerste de beste afslag gaat een deel van het peloton weer precies de andere kant op. Soms heb je zo’n avondje. Gelukkig komt alles weer bij elkaar en het Kiekendiefpad wordt tot op elke meter benut.

Bij het doorkruisen van een drassige sloot (ja die zijn er nog) Knalt de band van Peter K. De Kasteelheer komt enthousiast aangescheurd want het is een hele tijd geleden dat er iemand is lekgereden. Voordat Peter K zijn helm afheeft zit zijn nieuwe band er al weer om en wordt hij met vereende krachten opgepompt. We kunnen weer verder.

We rijden weer terug richting Goes en slaan voor de sportvelden weer af en duiken de “bossen” van Goes Noord in en even later staan we weer stil omdat Tattoo Bob lek gereden is. De Kasteelheer heeft een topavond! Ook dat akkefietje is snel verholpen en rond een uur of negen zijn we weer terug. Het was enerverend en een tocht vol anarchie maar toch gezellig!! Dat blijft het gelukkig altijd.

 

Tot volgende week
Peter