ATB toertocht, Spinningmarathon en fietstocht Serious Request Domburg

Algemeen

20151211-1 Serious RequestDOMBURG – Het is inmiddels een traditie geworden dat een 3-tal DJ’s van 3FM zich in december een kleine week lang en zonder te eten opsluiten in een “Glazen Huis” om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een goed doel wat samen met het Rode Kruis wordt bepaald. De “spin off” van deze actie is enorm. Iedereen wil graag een steentje bijdragen en zo worden er dit jaar ook in- en rond het regionale “Glazen Huis Domburg” tal van acties ontketend en activiteiten georganiseerd. Maar liefst drie fietsactiviteiten staan op het programma. Dus wat let je ….. doe mee!!

 

Doe mee met de ATB Toertocht – Domburg

Zaterdag 19 december wordt de vierde ATB toertocht georganiseerd t.b.v. Serious Request. Inschrijven in de evenementen tent aan de Singel in Domburg waar tussen 9.00 en 10.30 uur gestart wordt. Deelname kost €6,00 inclusief bevoorrading onderweg en afspuiten van de fiets na afloop. Zegt het voort …… zegt het voort!!

Meer informatie in de poster.

Sponsor de fietstocht van het SRDomburg Cyclingteam

Het SRDomburg Cyclingteam gaat zich voor meer dan 100% inzetten voor dit evenement.
Tijdens een fietstocht van ± 240 km gaat het Serious Request Domburg  Cycling Team op maandag 21 december proberen een verbinding te leggen tussen het Glazen Huis in Heerlen en het Domburgse Glazen Huis.
En wat zei u ook alweer; “Ik wil wel een bijdrage leveren, maar weet niet zo snel hoe”. Welnu, dat komt goed uit. Wij zijn op zoek naar sponsors, die ons en daarmee de actie van Serious Request willen ondersteunen.

Meer informatie in de poster.

Doe mee met de SERIOUS REQUEST SPINNINGMARATHON

Het SRDomburg Cyclingteam organiseert tijdens de Serious Request-actie in de dagen voor Kerst, in samenwerking met FysioFitness De Driehoek uit Serooskerke,  een megagrote spinningmarathon bij het Glazen Huis in Domburg.

Deze spinningmarathon zal op zaterdagmiddag om 14.00 uur van start gaan om pas dinsdagavond om 22.00 uur te eindigen. Vijf fietsen staan klaar om die dagen de nodige kilometers te gaan maken. Wij hopen dat ze in die tijd niet tot stilstand zullen komen.

Wij roepen iedereen op één of meerdere uren voor zijn/haar rekening te nemen. Die kan in teamverband, of individueel. Natuurlijk kunnen teams in estafettevorm fietsen.

Meer informatie in de poster.

 

The next generation
In de week voor kerst vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek en Gaza/Westelijke Jordaanoever. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelen de DJ’s van 3FM samen met de rest van Nederland geld in.

Miljoenen kinderen en jongeren
20151211-1 Serious RequestIn gebieden die geteisterd worden door conflicten kunnen bijna 50 miljoen kinderen en jongeren niet of niet regelmatig naar school of een beroepsopleiding volgen. In Syrië en Zuid-Soedan krijgen 6,2 miljoen kinderen en jongeren geen onderwijs. Lesmateriaal is niet beschikbaar, er is geen geld voor scholing en scholen zijn verwoest. Kinderen moeten primair overleven of helpen mee het gezin van voedsel te voorzien.

“Jongeren zijn de stille slachtoffers van de oorlog. Een groot conflict berooft jongeren van scholing en toekomstperspectief. Zij moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot probleemoplossers, bouwers, verbeteraars, innovators en denkers. Zo kunnen ze straks een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor het land, maar ook voor zichzelf. 3FM gaat er samen met het Rode Kruis alles aan doen om zoveel mogelijk van deze jongeren te helpen.”
– zendermanager 3FM Wilbert Mutsaers
Grote, vaak jarenlange conflicten maken mensen extreem kwetsbaar op de korte en lange termijn. Veiligheid, gezondheid en welzijn zijn tijdens oorlog niet zeker. Jongeren en kinderen raken gewond, invalide, ze sterven, moeten vluchten of raken gescheiden van familie. Het dagelijks leven is volledig ontwricht. Inkomen en basisvoorzieningen zijn niet voor handen. Ook ontbreekt het vaak aan infrastructuur; scholen en ziekenhuizen zijn verwoest en gesloten.

Wat doet het Rode Kruis?
Het Rode kruis helpt door te ondersteunen in de persoonlijke ontwikkeling van deze kinderen en jongeren. Ze leren vaardigheden die ze op school, in een vervolgopleiding of op de arbeidsmarkt kunnen toepassen. Engels, Arabisch, wiskunde en ICT-lessen zijn voorbeelden. Ook worden er specifieke trainingen ingezet waarmee jongeren beter de stap naar de arbeidsmarkt kunnen maken, werkervaring kunnen opdoen en hun eigen geld kunnen verdienen. Voorbeelden zijn naaitrainingen, een opleiding tot kapper of elektricien, of een basisopleiding waarin wordt geleerd hoe je een winkel opstart of mobiele telefoon repareert.

Waar wordt het geld voor gebruikt?
In crisisgebieden levert het Rode Kruis in eerste instantie noodhulp, medische zorg en opvang. Maar het Rode Kruis wil jongeren ook zoveel mogelijk perspectief op een betere toekomst geven. Om die reden zamelen we met 3FM Serious Request 2015 geld in. Het Rode Kruis empowert jongeren door mogelijkheden te bieden, zoals een opleiding, vaktraining en een basis waarmee in levensonderhoud voorzien kan worden. Hierdoor kunnen jongeren zich ontwikkelen en bijdragen aan de toekomst van hun omgeving.

3FM en het Rode Kruis
Voor de twaalfde keer slaan 3FM en het Rode Kruis de handen ineen voor een stille ramp. In de week voor Kerstmis worden drie DJ’s van 3FM opgesloten in een Glazen Huis, die dit jaar in Heerlen staat. Ze mogen niks eten en ze zijn 24 uur per dag live te volgen via radio, online en tv.