ATB Team X-Treme zet puntjes op de “i” voor JMW Burgh-Haamstede

Algemeen

20140325-3 Hindernissen parcours JMW-BH 2014BURGH-HAAMSTEDE Slechts een paar dagen scheiden ons nog van het jaarlijkse MTB hoogtepunt voor de jeugd in Zeeland. De wedstrijdorganisatie is druk met het aanbrengen van de puntjes op de “i“ voor de JMW in Burgh-Haamstede; de laatste loodjes voor een jeugdevenement wat z’n sportieve weerga niet kent.

 

 

 

20140325-1 Hindernissen parcours JMW-BH 2014Het zal zaterdag a.s. een geweldig MTB feest worden voor de Nederlandse jeugd in Boswachterij Westerschouwen.

ATB Team X-Treme is op schema met de organisatie, de parcoursen zijn bekend en in orde gebracht, de vrijwilligers staan in de startblokken en de weersvoorspellingen zien er voorlopig prima uit. Wat wil je nog meer?

Het begon allemaal zo’n 10 jaar terug. Met beperkte middelen zowel qua organisatie, budget en mogelijkheden is toen in Boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede de basis gelegd voor wat nu is uitgegroeid tot de huidige JMW competitie. Na het ter ziele gaan van de KidsCup wedstrijden bleek dat er toch behoefte was aan volwaardige wedstrijden voor de prestatieve  mountainbike jeugd; wedstrijden met alles er op en er aan zoals bij de wedstrijden voor de  senioren. Dat de JMW een blijvertje is blijkt wel uit het huidige aantal deelnemers per wedstrijd. In Berlicum stonden afgelopen weekend 270 deelnemers aan de start en voor de wedstrijd in Burgh-Haamstede zijn inmiddels ook al een kleine 200(!) voorinschrijvingen binnen. Met nog 2 dagen te gaan zal dit aantal nog toenemen.

Zo terugkijkend was het rondje wat 10 jaar geleden werd uitgezet een stuk eenvoudiger te rijden en zeker niet van het technisch gehalte wat we de jeugd tegenwoordig voorschotelen. Het niveau is in de loop van de jaren gegroeid en niet zo’n beetje ook!!

20140325-2 Hindernissen parcours JMW-BH 2014De parcoursen die a.s. zaterdag zullen worden gereden zijn uitdagend, verrassend, selectief, technisch en vooral ook taai. Onze proefrijders waren enthousiast!! Als je, als renner, denkt de wedstrijd in handen te hebben kom je van een kouwe kermis thuis. Alleen de besten zullen op het Patrick Tolhoek MTB parcours zegevieren, de anderen zullen met veel plezier terugdenken aan de sportieve strijd in een schitterende omgeving.
In het verslag van de JMW Berlicum op de JMW site werd melding gemaakt over de wedstrijd in Burgh-Haamstede met de welbekende steile helling!!! Zal die klim er nu ook weer in zitten? Dat weten slechts enkelen. Wel weten we dat de drie verschillende rondjes er prima bij liggen dankzij het groot onderhoud dat twee weken geleden werd uitgevoerd. We weten ook dat de parcoursbouwers nieuwe natuurlijke hindernissen hebben opgenomen. Venijnige klimmetjes, lastige drop-off’s, vals plat, boomwortels en zanderige bochtjes. Alles komen de renners tegen, en het zou zomaar kunnen dat een nieuwsgierig damhert hen zelfs komt aanmoedigen.
Ook het publiek komt aan zijn trekken! Op een aantal plaatsen zijn de renner(tje)s elk rondje verschillende keren van dichtbij te zien en aan te moedigen. De start, finish, permanence én verzorgingszone gesitueerd in of rondom de bikers-area zodat ook de verzorgers geen al te grote afstanden hoeven af te leggen.

Deze is nu wel weer iets verder het bos in dan andere jaren, maar wel centraler en nóg gezelliger. Volg het fietspad (links van het parkeerterrein) en je komt er vanzelf.

Kijk voor alle informatie op de pagina Jeugd MTB wedstrijd