ATB Team X-Treme zegeviert titel KNWU Vereniging van het jaar 2013

Algemeen

UTRECHT  Tijdens de ‘Dag van de Wielersport’ die voor de tweede keer werd gehouden is vandaag de Vereniging van het jaar verkozen. ATB Team X-Treme is als winnaar uit de bus gekomen en mag zich een jaar lang ‘Vereniging van het jaar’ noemen.

20131109-2 Dag van de wielersport Delegatie X-Treme-KNWUDe prijs die de Zeelanders na de Dag van de Wielersport mee naar huis nemen bedraagt €5000,- De MTB vereniging uit Zeeland liet Gaul! en Westland wil Vooruit als twee overige genomineerden achter zich in de eindstrijd.

De jury, bestaande uit; Maikel Waardenburg (onderzoeker aan de USBO), Saskia Capello (Hoofdbestuur KNWU) en Dennis van der Sanden (verenigingsondersteuner KNWU) was onder de indruk van de kwaliteit in organisatietalent van de drie bovengenoemde genomineerde verenigingen.

 

De jury ziet de winnende vereniging als een voorbeeldvereniging. Vooral de wijze waarop ATB Team X-Treme relaties aangaat en onderhoudt met externe partijen verdient navolging in wielerland. Zo zijn er intensieve samenwerkingsverbanden met gemeenten, provincie, Staatsbosbeheer en verscheidene onderwijsinstellingen. Ook de uitgebreide aandacht voor vrijwilligers en de toegankelijkheid van de vereniging voor diverse doelgroepen in zowel de recreatieve als de wedstrijdsport, zijn hooggewaardeerde kenmerken van ATB Team X-Treme. De jury is vol lof over de plannen om minder bedeelden in de lokale gemeenschap kansen te bieden en met de fietssport kennis te laten maken.

ATB Team X-Treme is een zeer toegankelijke vereniging die vele activiteiten organiseert en nadrukkelijk bezig is met haar toekomst en oog heeft voor haar maatschappelijke omgeving.

Verkiezingsprocedure

Tot begin november konden verenigingen zichzelf of andere verenigingen aanmelden als Vereniging van het jaar. De ervaren wielerjury heeft zich gebogen over de 25 aanmeldingen. Uit deze aanmeldingen zijn Gaul!, Westland wil Vooruit en ATB team, X-Treme gekozen tot de laatste drie genomineerden. Deze genomineerden hebben de kans gekregen om de jury te overtuigen van hun krachten als vereniging door het maken van een korte video en het beantwoorden van aanvullende vragen. Hierop heeft de jury haar eindoordeel bepaald.