ATB Team X-Treme op stoom voor Landelijke Jeugdwedstrijd

Algemeen

20150311-1 Affiche JMW Burgh-Haamstede 2015BURGH-HAAMSTEDE Zaterdag 28 maart aanstaande organiseert ATB Team X-Treme alweer voor het 11e jaar een Jeugd Mountainbike Wedstrijd op het Patrick Tolhoek MTB parcours in Boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede. Als je zo eens terugblikt zijn veel talentjes van toen inmiddels uitgegroeid naar toppers van nu. Maar wat vooral telt is het plezier in het fietsen. Deelnemen kan als men dit jaar 8 jaar t/m 14 jaar wordt.

NIEUW dit jaar is de FUN-klasse MTB wedstrijd voor Mannen en Vrouwen vanaf 15 jaar. Doe eens gek en schrijf je in!!

  

20150311-1 Affiche JMW Burgh-Haamstede 2015Dat stimuleert de organisatie van harte want daar is het tenslotte allemaal om te doen! Al vanaf het allereerste begin in 2005 was ATB Team X-Treme erbij om de schouders te zetten onder de competitie van deze speciale cross country wedstrijdjes voor de jeugd  van 7 tot 14 jaar. De allereerste wedstrijd van deze competitie is zelfs in Burgh-Haamstede georganiseerd met zo’n 90 deelnemertjes.

Inmiddels is de populariteit flink toegenomen en hebben tal van huidige toppers hun eerste (banden)sporen neergezet op de parcoursen van eerst de LJW-MTB, toen de LJC-MTB en JMW wedstrijden en nu weer LJC-MTB wedstrijden. Clubs trainen hun pupillen nu op een andere manier en leggen soms speciale trainingsvoorzieningen aan om de technische vaardigheden, dicht bij huis, onder de knie te krijgen.

Ook de wedstrijdorganisaties zijn aan de slag gegaan in de verdere “professionalisering” van deze jeugdwedstrijden.

De wedstrijdparcoursen zijn in de loop van de tijd veel technischer geworden en meer aangepast op het, inmiddels, een stuk hoger niveau van de jeugdrenners. Alles bij elkaar een goede investering in de mountainbikesport.

Tijdens de wedstrijd over twee weken hopen we dan ook weer een groot aantal jeugdige bikers te mogen begroeten in Boswachterij Westerschouwen. Wij zijn er een eind klaar voor.

De prijzen zijn geregeld, de bloemen besteld, de jury is ingedeeld en het geluid staat gereed.

De parcoursbouwers zijn druk doende geweest om weer een drietal (andere) uitdagende parcoursen uit te zetten en het gaat hen weer lukken! De aangeleerde vaardigheden van de bikers zullen grotendeels bepalend zijn voor succes en er zullen zeker verrassende uitslagen zijn.

NIEUW dit jaar zijn de FUN-klasse wedstrijden voor Mannen en Vrouwen van 15 jaar en ouder. De organisatie werd meerdere keren gevraagd om, in deze schitterende omgeving, een wedstrijd te organiseren over het JMW parcours voor de ouders en andere geïnterresseerde bikers. Onder het motto nu we er toch zijn …… gaan wij deze uitdaging aan en aan het eind van de dag zullen de rollen omgedraaid zijn. Dan verzorgen de kinderen hun ouders die in grote getale aan de start staan voor hun wedstrijd over het JMW parcours. Gaat u de uitdaging ook aan? Inschrijven kan ter plaatse!!

Kortom we zijn in afwachting van een schitterende mountainbike dag. Droog en zonnig weer laten we ook nog regelen door het lokale weermannetje!!!

De start- en finish locatie is op dezelfde plaats als vorig jaar dus iets verder het bos in (volg het fietspad links vanaf het parkeerterrein en je komt er vanzelf). De auto moet achterblijven (nog wel GRATIS) op het parkeerterrein aan de Adriaan van de Weijdeweg.

Inmiddels is ook alle informatie op de Jeugd MTB Wedstrijd pagina op deze site geplaatst.