ATB Team X-Treme op de buis; “Het land van 6, het land van FIETSEN”

Algemeen

20160501-9 Logo SBS6BURGH-HAAMSTEDE – En dan een telefoontje …… Anne Lieve Steendijk van KAAPS videoproducent/productiemaatschappij. Of we mee willen werken aan een identiteitsfilmpje voor SBS6. Je weet wel, zo’n filmpje wat net voor de reclame wordt uitgezonden; een herkenbare tune, een filmpje van 7-8 seconden over alledaagse dingen en gezichten, met als titel “Het land van 6, het land van …….”, vul maar in. Het leek SBS6 leuk om ook mountainbikers aan bod te laten komen. En dan is ATB Team X-Treme een logische keuze.

 

 

Dat leek ons natuurlijk ook heel leuk, een ervaring op zich. Dus werden een aantal bikers geregeld (een mix van leeftijd en geslacht) en een datum en tijd afgesproken. De plaats was uiteraard ons Patrick Tolhoek MTB parcours in Boswachterij Westerschouwen.

Kortom de bikers van ATB Team X-Treme stonden in de startblokken, klaar voor een op handen zijnde televisie carrière. Toch werd ons geduld nog flink op de proef gesteld. Omdat er ook met een drone opnames gemaakt zouden worden was de afspraak wel afhankelijk van weer en vooral wind. Wij Zeeuwen weten en begrijpen dat maar al te goed.

Tot twee keer toe moest de actie worden afgeblazen. Maar ach, er zijn ergere dingen.

Voor zondagmiddag 1 mei waren de voorspellingen prima en konden we ons mobiliseren. Eind van de middag stonden we op de rol. De KAAPS-CREW stond opgesteld en de X-Treme BIKERS ook!!

Eerst de opnames met de drone. Biken op een lint vanaf het brede snipperpad tot net voorbij het bij het bankje, dan twee aan twee naast elkaar, dan weer iets meer afstand van elkaar, dan weer iets minder …… je begrijpt hoe dat gaat en dat dan weer verschillende keren.

 Na een keer of acht/negen was het in orde. Daarna hetzelfde recept voor de grondcamera. De ervaring van de bikers ging meetellen dus was dit met een keer of vier/vijf wel gedaan. Een afsluitend shot van de groepsevaluatie en daarmee was de eerste camera ervaring een feit.

Joran, Niek, Tycho, Ronald, Jerina, André, Max en Senna hartstikke bedank!

 

Het filmpje is inmiddels te zien op de SBS6 (meestal in het eerste deel van de avond).

 

20160501-1 SBS6 opname - foto Natascha van Genderen20160501-2 SBS6 opname - foto Natascha van Genderen20160501-3 SBS6 opname - foto Natascha van Genderen20160501-4 SBS6 opname - foto Natascha van Genderen20160501-5 SBS6 opname - foto Natascha van Genderen20160501-6 SBS6 opname - foto Natascha van Genderen20160501-7 SBS6 opname - foto Natascha van Genderen20160501-8 SBS6 opname - foto Natascha van Genderen