ATB Circus streek neer in Zelzate (B)

Algemeen

Voor de verandering week het mountainbike circus afgelopen zaterdag (16 november) uit naar onze zuiderburen.  In Zelzate werd de vijfde wedstrijd van de Zeeuwse ATB Wintercompetitie 2013-2014 verreden.

 

Dat Marco Minnaard kan mountainbiken wisten we al veel langer. Niet voor niets won hij in 2011 de prestigieuze Bart Brentjens Trofee. Afgelopen zaterdag etaleerde Marco zijn talent weer eens bij de Mannen 17+ op het snelle en technische parcours in Zelzate (B). Nadat hij samen met Danny Sleeckx (Malle) aan de leiding was gekomen draaide de aankomst uit op een spurt. Marco bleek de sterktste!

Bij de Mannen 40+ zette Franky Taelman de rest van het veld op grote achterstand.  Bij de Vrouwen was Birgit Lavrijssen wederom eerste.

Bij de jeugd  waren nagenoeg dezelfden dan anders oppermachtig. Alleen categorie 15/16 jarigen kende een andere winnaar. Overwinningen waren er wederom voor Storm Klaasse, Heinkenszand (t/m 8 jaar), Dies Moelker, Kloetinge (9+10 jaar), Arthur Piso, Wilhelminadorp (11+12 jaar), Ezra Tolhoek, Zierikzee (13+14 jaar) en Yenzi Anthuenis, Lokeren(B) (15+16 jaar) die de winnaar van de eerdere wedstrijden voor bleef.

Volledige uitslagen en informatie op: www.wielren.info/ of op  www-teamx-treme.nl
De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag (23 november) in Hoogerheide, aanvang vanaf 12.30 uur.
 
GEZOCHT: Iemand die de pen ter hand wil nemen om een verslagje met foto (liefst van jeugd tot senioren) van de wintercompetitiewedstrijden te maken. Reactie graag naar de redactie

LET OP!! Alle wedstrijden in Wemeldinge zullen 1 uur vroeger starten i.v.m. de afsluiting van het Zeeuwse wielerseizoen op diezelfde dag in Heinkenszand.