A.s. zaterdag 10e Mountainbike kampioenschappen van Ouddorp

Algemeen

Zaterdag 25 januari 2014 organiseert Wielercomité Goeree voor de 10e keer een mountainbike wedstrijd op het vaste parcours op de Kabbelaarsbank aan de Brouwersdam. Deze wedstrijd is tevens de FINALE van de Zeeuwse ATB Wintercompetitie 2013-2014.

 

Surf en zeilschool “Brouwersdam” op de Kabbelaarsbank wordt op deze dag een fietscafé.
De wedstrijd over 1,5 km. gaat over heuvelachtig terrein met venijnige klimmetjes. Het vaste parcours, startend vanaf het restaurant, wordt voor deze gelegenheid opengesteld door het recreatieschap “de Grevelingen”.
Iedereen kan meedoen, van jong tot oud(er). Er zijn geen speciale eisen, je moet alleen in het bezit zijn van een mountainbike en een helm.

Ook voor het publiek is dit een leuk evenement. Vanaf het restaurant kun je bijna de hele wedstrijd overzien! Je kunt ook bij de mooiste klim gaan staan, waar je de renners omhoog ziet zwoegen en naar beneden ziet zoeven. Een professionele speaker voorziet de wedstrijd van commentaar. Het is niet alleen spannend maar ook erg gezellig.
Voor meer informatie kijk op facebook/wielercomitegoeree. Inschrijven kan via akershoekfietsen.nl/inschrijven.

Het parcours gaat voor een gedeelte over de nieuwe mountainbikeroute op de Kabbelaarsbank. Deze route is onlangs geopend en tot stand gekomen dankzij Toerclub Ouddorp, Gemeente Goeree Overflakkee, Recreatieschap de Grevelingen en Staatsbosbeheer.
Het rondje door duinen en bossen is 4 kilometer lang en geschikt voor beginnende fietsers en gevorderden.

Starttijden:
Jeugd t/m 8 jaar + jeugd 9 +10 jaar 12.30 uur
Jeugd 11+12 jaar 13.00 uur
Jeugd 13+14 en 15+16 jaar 13.30 uur.
Heren 40+ 14.15 uur
Heren onder 40 en Dames 15.15uur.

Inschrijfgelden:
Inschrijfgeld € 4,00
Daglicentie € 3,00
Tot 15 jaar € 1,00
Transponder huur € 2,50

 Volledige uitslagen en informatie op:  www.wielren.info of op www.teamx-treme.nl