Al ruim 850 inschrijvingen voor MTB toertocht Marathon Zeeland

Algemeen

20150110-1 Routebord Kustmarathon Zeeland MTB toertochtZOUTELANDE-BURGH Na amper 2 weken na de start van de inschrijving voor de X-Treme/MarathonZeeland MTB Toertocht 2015 hebben zich al meer dan de helft van het maximale aantal deelnemers aangemeld. Dik 750 mannen en een kleine 100 vrouwen gaan in 2015 de uitdaging met de elementen (weer) aan. Dat gaat hard waarmee deze MTB toertocht zichzelf bewijst. 

 

 

 

20150110-2 X-Treme-Kustmarathon Zeeland MTB toertocht 2014 - foto Ingrid Vader

Wat in 2007 bescheiden begon als nieuwe loot aan het Marathon Zeeland weekend is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen onderdeel van het sportfeest aan de Zeeuwse kust.

 

Ook dit jaar volgt de MTB toertocht de omgekeerde route van de marathon voor hardlopers en wandelaars maar na de stormvloedkering wordt er sinds 2013 nog een extra lus over het Schouwse strand aan vast geknoopt voor er in Burgh wordt gefinisht.  De totale afstand bedraagt 55 kilometer waarvan een heel groot deel over het strand wordt gereden. Afhankelijk van het getij, weer en wind …. de ultieme uitdaging!!!

Nieuw! Op veler verzoek wordt dit jaar voorzien in tijdregistratie. Het is en blijft natuurlijk een toertocht en zal er dus geen huldiging van de eerst binnenkomende renners plaatsvinden. Deelnemers dienen zich op de openbare weg gewoon te houden aan de verkeersregels, maar door de tijdregistratie kan iedereen wel zijn of haar persoonlijke tijd aflezen. Deze wordt tevens vermeld in een ranking op de website en in het MarathonZeeland boek wat wordt uitgegeven. Een extra dimensie aan de tocht en wellicht een extra reden om in te schrijven.

De X-Treme/MarathonZeeland MTB Toertocht 2015 wordt gehouden op zaterdag 3 oktober 2015 over een afstand van 55 km. door bos, over duin en vooral over strand. De start is in Zoutelande om 8.45 uur, de finish is in Burgh.

Er wordt onderweg voorzien in technische bijstand, EHBO, verzorging van de inwendige mens en tijdwaarneming. In Burgh ontvangen de finishende deelnemers een unieke medaille, een drankje en een stuk befaamde “Burghse perencake” van bakkerij “In de Soete Suikerbol”.

Alle actuele informatie en inschrijven op de website van MarathonZeeland