Akkoord over aanleg mountainbike parcours Vlissingen

Algemeen

VLISSINGEN Het heeft even geduurd en vele varianten zijn inmiddels de revue gepasseerd, maar het bereikte resultaat mag er zijn. In de wijk Weyevliet in Vlissingen zal een schitterend mountainbike parcours worden aangelegd wat naar verwachting in het voorjaar van 2014 gereed zal zijn.

Het wordt, zo het er nu naar uitziet, een schitterend parcours van ca. 3 á 4 kilometer lengte met voor elk wat wils. Zo komen er heuvels tot 6 meter waarop naar hartelust geklommen kan worden en zullen er een rockgarden, een bumbtrack, kombochten en een zandbak worden gerealiseerd. Als de animo groot is kunnen deze oefenstroken uitgebreid worden met andere technische passages.

Omdat de gemeente Vlissingen geen extra geld wil uitgeven voor aanleg en onderhoud wordt de grond, die voor de realisatie nodig is, gebruikt die vrijkomt bij de nieuwbouw van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren. Een schaapherder laat het ingezaaide gras door zijn schapen begrazen.

Voor het Scheldemond college, naast het Johan Cruyff court, wordt tevens een BMX baan aangelegd.

“Een mooi resultaat wat we hier bereikt hebben”, aldus voorzitter Patrick Vader van ATB Team X-Treme. Bij voldoende animo wordt overwogen een Walcherse vestiging van X-Treme te beginnen.

Overigens wordt het parcours vrij toegankelijk. De gemeente hoopt dat met deze aanleg de hinder van mountainbikers op drukke duinpaden voor een groot deel verleden tijd zullen zijn.

20131025-1 Tekening Parcours Weyevliet-Vlissingen