Aanvragen KNWU licentie kan vanaf 1 december

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Binnenkort start de KNWU campagne voor de licentieaanvraag voor het seizoen 2021. De eerste van deze e-mails is inmiddels aan de licentiehouders verzonden. Licenties kunnen vanaf 1 december 2020 kunnen worden aangevraagd.

Ondanks dat het door de gedeeltelijke lock down nog onduidelijk is wanneer de wedstrijdsport weer kan opstarten, kijkt de KNWU vooruit naar het nieuwe wielerseizoen en zijn alweer volop bezig om de nationale wedstrijdkalender voor volgend jaar in te vullen.

Tussen het goedkeuren van een licentieaanvraag en het moment dat de licentie bij de renner of kader op de deurmat valt kan soms wel 1,5 week zitten. Licenties worden op woensdagen geproduceerd en op donderdagen verstuurd. Hou hiermee rekening zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Aangezien de feestdagen ook in deze periode zijn, is het advies dan ook om ruim vóór dinsdag 22 december je licentie aan te vragen kan kan de club alle dan nog openstaande licentieaanvragen afhandelen. Renners kunnen dan vanaf 1 januari met een geldige licentie aan de start van nationale wedstrijden verschijnen.