Aan de slag tijdens NLdoet (za. 11 maart): Onderhoud en vernieuwen MTB parcoursen

Algemeen

GOES en VLISSINGENZaterdag 11 maart pakken we, tijdens NLdoet, van 9.00 tot 15.00 uur flink door om op maar liefst twee parcoursen tegelijk de tracks&trails onder handen te nemen en enige vernieuwingen te realiseren.

De NLdoet klussen zijn inmiddels aangemeld en budgetten aangevraagd bij het Oranjefonds. De verschillende coördinatoren zijn inmiddels aan de voorbereiding begonnen; plannen maken, machines reserveren, materialen bestellen enz. Sowieso op zich ook al een hele klus.

We rekenen er dan ook op dat veel enthousiaste bikers (leden en niet leden) zich aanmelden om bij één van de  onderstaande klussen een handje te helpen. Met name rekenen we ook op ouders van jeugdleden. Tenslotte wil je dat je kind uitdagend en veilig kan sporten. Graag even aanmelden via de NLdoet link die bij de betreffende klus is vermeld.

Vernieuwen en uitbreiden Mountainbike parcours “Het Schenge”, Goes

Vernieuwen en uitbreiden Mountainbike parcours “Het Schenge”, Goes | NLdoet

Vol enthousiasme gaan we weer aan de slag op het mountainbike parcours “Het Schenge” aan het Geldeloozepad in Goes.

 

We gaan de tracks naar de uitbreiding in orde maken. De zandbak wordt schoongemaakt en nieuwe trails worden gerealiseerd. Natuurlijk zorgen we voor een natje en een droogje en ook je lunchpakketje mag je thuislaten.

Vanuit de bestaande paden wordt een, met kleischelpen verhard, slingerpad naar de uitbreiding gemaakt. Een nieuwe “drop off” in 3 hoogten én een slingerende “half-pipe” worden gerealiseerd. De zandbak wordt leeggeschept en voorzien van nieuw drainzand. Het oude zand wordt verspreid over de drassige gedeelten op het terrein. De inrichting van het nieuwe deel aan de noordkant wordt alvast voorbereid met snoeiwerk.

Parkeren op het parkeerterrein, verzamelen bij de containers aan de ingang van het mountainbike parcours.

Onderhoud Mountainbike parcours Weyevliet Vlissingen

Onderhoud Mountainbike parcours Weyevliet Vlissingen | NLdoet

Vaker en vaker wordt er gebruik gemaakt van dit openbaar mountainbike parcours. Goed onderhoud van de bestaande tracks & trails is van groot belang om er veilig te kunnen sporten. Om het parcours weer iets uitdagender te maken worden er nieuwe trails aangebracht.

Aan het eind van de dag hopen we dat de track & trails zijn voorzien van een nieuwe toplaag kleischelpen, dat de routebordjes weer in orde zijn en dat er een nieuwe boomstamafdaling is gerealiseerd. Misschien is er zelfs een beginnetje gemaakt met de fundering voor een materiaalcontainer.

Ennuhhh ….. zoals we gewend zijn hoef je zelf geen koffie en boterham mee te nemen. Daar zorgen wij voor!!

Verzamelen bij het hek naast CSW Bestevaer aan het Weyevlietplein, Vlissingen