80 Deelnemers aan start in X-Treme ATB Zomercup Kruiningen 2016

Algemeen

KRUININGEN – Op 1 april is onder stralende omstandigheden de eerste wedstrijd van de X-Treme zomercup gereden. Het organiserende wielercomitee Rentoc heeft in “Den Inkel” een afwisselend parcours uitgezet, met dit jaar ook een extra technische passage erin. Dit was duidelijk een aanwinst in het parcours. De meer technische rijders konden hier duidelijk hun voordeel halen. In totaal stonden 80 bikers aan de start in de verschillende categorieën, en dat is een mooi begin van de X-Treme ATB Zomercup 2016. We hebben spannende wedstrijden gezien, op een snel parcours.

 
20160401-6 Zomercup Kruiningen start jeugd - foto Niels SteenblokBij de jongste jeugdcategorie deed Nederlands veldritkampioene Amy de Bruin uit Bergen op Zoom mee aan de wedstrijd. Ze moest het in deze wedstrijd opnemen tegen een sterk Zeeuws veld, met m.n. Maike Tazelaar uit Colijnsplaat en Melissa Nuijten uit Heinkenszand als de belangrijkste tegenstanders. Maike heeft de afgelopen landelijke jeugdmountainbikewedstrijden al laten zien dat hij goed in vorm is, en ook vandaag was hij de sterkste.
 
In categorie 2 – 3 heeft Nederlands Mountainbike kampioene Nina Houmes uit Wissenkerke gewonnen. Ze was de sterkste voor Senna Remijn uit Wophaartsdijk en Renzo Moretti uit Middelburg.
 
In cat 4 – 7 hadden we een startveld van 15 renners. De strijd om de eerste plek ging hier tussen Job Blankenstijn uit Kortgene, Tom Houmes uit Wissenkerke, Flavio Moretti uit Middelburg en Alex Piso uit Wolphaartsdijk. Job heeft gewonnen.
 
Bij de Nieuwelingen waren Jarmo Visser uit Heinkenszand en Koen Reijnhout uit Wolphaartdsijk als snel samen weggereden bij de concurrentie. Ze hebben lang samen de wedstrijd hard gemaakt, maar in de laatste ronde kreeg Jarmo een lekke band. De winst ging verdient naar Koen. Martijn Steenblok (Heinkenszand) is derde geworden.
20160401-4 Zomercup Kruiningen Podium dames - foto Niels Steenblok20160401-8 Zomercup Kruiningen Kopgroep - foto Niels Steenblok

 

20160401-7 wedstrijd - foto Niels Steenblok20160401-5 Zomercup Kruiningen Podium Nieuwelingen - foto Niels Steenblok

Bij de dames heeft Simone Cornelisse uit Middelburg gewonnen. Ze reed al snel weg bij de rest van het veld. De tweede plek was voor onze Belgische bikester Mieke de Craene, voor Anne van de Swaluw die gelukkig ook weer mee kon doen na lang blessureleed in 2015.
 
Bij de Veteranen (mannen 40+) stond een mooi deelnemersveld van 19 man aan de start. In het begin van de wedstrijd reden 3 man op kop. Middelburger Dirk Verstraate en de 2 Belgische Bikers Bart Claeys en Kurt Vanhaverbeke. Bij Bart ratelde de ketting er tot 2 keer toe af, maar ondanks dit tijdverlies wist hij elke keer weer aansluiting te vinden bij Dirk. Ze gingen samen de laatste ronde in, maar de 11 jaar jongere Bart was in de laatste ronde duidelijk de sterkste.
 
Bij de A-categorie (mannen 17+) stond er een sterk Beebikes blok aan de start, met oa. Dick van den Berg uit Gapinge, Pim van de Swaluw uit Heinkenszand en Edzard van Ewijk uit Wolphaartsdijk. Hun belangrijkste belager was Daniël Paardekooper uit Middelburg. Deze 4 hebben zeker 6 ronden samen gereden, het was een echte afvalrace. De eerste die af moest haken was Pim van de Swaluw, maar hij bleef wel op korte afstand druk zetten op de kopgroep van 3. Dick van de Berg heeft de afgelopen maand een rustpauze ingelast, en deze wedstrijd kwam nog een beetje te vroeg voor hem. Hij was de tweede die af moest haken uit de kop. Ook hij volgde op korte afstand van Daniël en Edzard, dus die mannen konden zich geen foutje veroorloven als ze wilden winnen vandaag.
Op één van de laatste lange rechte stukken is Edzard uiteindelijk hard aangegaan en hij heeft dit gaatje kunnen volhouden tot bij de finish. Het was een zeer boeiende finale!
 
De volgende wedstrijd is op dinsdag 26 april (Koningscross!) in Wolphaartsdijk. De derde wedstrijd (teven Open Zeeuws Kampioenschap) is op zaterdag 14 mei in Wemeldinge. Op 4 september volgt Burgh-Haamstede.

 

De uitslagen staan inmiddels op de uitslagenpagina en natuurlijk is er ook weer een filmimpressie van de Jeugd categorie 0 t/m 3 en de Jeugd categorie 4 t/m 7 van de hand van Jacco van Iwaarden.