2e wedstrijd Wintercompetitie Wolphaartsdijk, de Schelphoek.

Algemeen

WOLPHAARTSDIJK – Vandaag staat de wintercompetitiewedstrijd in Wolphaartsdijk op het programma. Het is een heerlijke dag, en kan er dan ook in korte mouw worden gefietst. Ook fijn voor de toeschouwers! Door de vrijwilligers van Stichting Wielersport Wolphaartsdijk is een mooi afwisselend parcours uitgezet.

Zoals altijd gaan de twee jongste categorieën als eerste van start. Categorie 9/10 jaar heeft helaas maar 6 deelnemers vandaag. De strijd is er echter niet minder om. De strijd voor de eerste plaats vindt plaats tussen Florian Doens en Sven Wisse. Florian heeft zijn zinnen op de winst gezet, want het is vandaag ook nog eens zijn verjaardag. De eerste rondes zit Sven in het wiel bij Florian, maar uiteindelijk weet Florian toch met een kleine voorsprong over de finish te komen. Cedric van Belle heeft vandaag wat meer moeite om de nummers 1 en 2 bij te houden, maar de derde plaats komt niet in gevaar voor hem.
Melvin Couque en Senna Klaasse raken elkaar niet uit het oog voor plaats 4 en 5. Het wordt een sprint naar de finish, die Melvin met een halve bandenmaat weet te winnen van Senna. Thomas Delivorias eindigt op de zesde plaats.

Categorie t/m 8 jaar start met 8 deelnemers. Al vanaf de start weet Cas Lavooij de leiding te pakken en uiteindelijk als eerste te finishen. Bjorn Wisse rijdt op plaats twee gedurende de hele wedstrijd, en heeft door steeds goed te schakelen weinig moeite met de verschillende kleine klimmetjes in het parcours. Voor plaats drie en vier is het spannender. Jari Theissen stond vorige week op het podium op plaats drie, maar heeft vandaag serieuze concurrentie van Mats
Wagenaar. Mats wil ook weleens op het podium staan, dus geeft alles wat hij heeft. Jari moet hem laten gaan, waardoor Mats op de derde plaats eindigt. Daarachter rijden de broers Laurens en

Timo Delivorias die netjes op plaats 5 en 6 eindigen.
Tijn van Eijkeren is nog niet zo ervaren met het rijden met wedstrijdjes, maar hij fietst enthousiast de rondes. Nikita Walrave lijkt haar dag niet helemaal te hebben. Ze fiets de wedstrijd wel netjes uit, maar er zit vandaag niet meer in dan de achtste plaats.

Om 13:00 uur start de categorie 15/16 jaar, met drie deelnemers. Ze zijn dus alledrie verzekerd van een podiumplaats. Senna Remijn weet met grote voorsprong de eerste plaats te pakken. Gevolgd door Maurits Neele, en op de derde plaats
Marijn Dingemanse. Jammer dat er in deze categorie niet meer deelnemers zijn, want dan zou de strijd nog mooier zijn.

Categorie 13/14 jaar heeft 7 deelnemers. De hele wedstrijd rijden Senna van Iwaarden en Storm
Klaasse vlak achter elkaar. Senna rijdt heel de tijd op kop, maar wordt goed opgejaagd door Storm. Bij de finish weet Senna de sprint te winnen, en eindigt op plaats 1. Joran Quist moet Senna en Storm laten gaan, maar weet zijn derde plaats veilig te stellen in deze wedstrijd. Daarachter rijden de broers Tim en Arno Piessens. Volgens mij de eerste keer dat we deze jongens zien bij een wedstrijd. Hopelijk gaan ze er meer meedoen. Bas van Zuidam eindigt op 6 gevolgd door het enige meisje Demi Nuijten.

Categorie 11/12 jaar heeft 17 deelnemers. De nummer 1 is geen verrassing meer, Maike Tazelaar pakt de winst. Daarachter rijdt Nick Wisse een goede wedstrijd, en weet hij ook meerdere deelnemers van de categorieën boven hem in te halen. Hij eindigt op plaats twee. Plaats drie is voor Sven Verduijn. Een nieuw gezicht in deze competitie, die echter erg goed rijdt.
Dan hebben we een groepje van vier dat heel de tijd bij elkaar rijdt. Bas Bussem, Dennis Polfliet, Aiden Zwartepoorte en Luuk Lavooij. Zij gaan een mooie strijd aan met elkaar. In de sprint naar de finish weet Bas te winnen, en eindigt op plaats vier. De andere eindigen op een paar seconden afstand. Anniek Voermans eindigt als eerste meisje op plaats acht. Daarachter zien we Joey Spuy en Jarno Struijk. Jarno vindt de ‘drop’ nog het leukste in het parcours. Hij vliegt eraf!
De overige deelnemers doen allemaal ook hun best, de exacte uitslagen zijn terug te vinden via de website van www.tmzzeeland.nl

De 39+ categorie heeft 43 deelnemers. Plaats 1 is voor Danny Sleeckx, plaats 2 voor Sven Standaert en de derde plaats gaat naar Dirk Verstraate.

De 17+ categorie rijdt met 32 mountainbikers. En hier wordt hard gereden! Thijmen van de Vrede pakt de eerste plaats. Op 12 seconden gevolgd door Joey de Decker. De derde plaats is voor Wesley Floren.

Ook zijn er vandaag een aantal dames aan de start. Marijke de Smedt rijdt erg goed en eindigt op de eerste plaats. Didi de Vries eindigt op twee, gevolgd door Zoe Mulder op plaats drie.

De volgende wedstrijd vindt plaats op 9 november in Oude Tonge.