27 april 2019 ljc Havelte

Algemeen

HAVELTEKoningsdag! Terwijl het land in oranje kleurt en onze koning zijn verjaardag viert ouds er vandaag gewoon een ljc wedstrijd in Havelte. Ondanks het voorspelde weer waren er toch diverse jeugdleden met hun ouders afgereisd naar deze wedstrijd die vet in Drenthe ligt.
De ochtend begint koud en nat maar er zal toch ingereden moeten worden. Waar de oudste vaak al meerijden en helpen bleven zij nu begrijpelijk en slim in hun camper zitten of kwamen later.

Melissa, Maud en Jarno begonnen om 9.15 uur met inrijden en de route was al snel verkend. Met 1 dropje in het parcours en verder een klein beetje draaien en keren was de rest van het parcours breed en lange stukken. Dus vandaag kwam het veel op uithoudingsvermogen aan.

Tijdens het inrijden regende het nog behoorlijk maar vlak voor de start van categorie 4 werd het droog. Wat voor de toeschouwers heel fijn was terwijl sommige deelnemers de regen druppels miste (toch Maud?) Melissa had een goede start. Moest de voorste wel laten gaan maar reed een tijd lang op de derde plek. Ze moest in de laatste ronde echter toch Linda voorbij laten gaan en eindigde uiteindelijk als 4e meisje en 9e overall. Na een kort interview ma de wedstrijd bleek ze zich eigen niet topfit te voelen waardoor het niet lukte.

Jarno kon bij de start redelijk wat tegenstanders achter zich laten maar tijdens de wedstrijd kwamen er meerderen weer voorbij. Ook Maud wist vandaag Jarno voorbij te rijden en reed gestaag naar voren toe in het veld. Haar directe concurrenten wist ze al snel achter zich te laten en de inhaalrace pakte ze goed op. Ze knokte zich plekje voor plekje naar voren. Nog met 2 concurrenten voor zich die ze nog kon inhalen begon ze aan de laatste ronde maar haar ketting liep er af waardoor dit niet meer lukte. Maud eindigde op een 29e plaats en Jarno op een 31e plaats. In deze categorie reden er 39 deelnemers mee.

Maike Tazelaar had vandaag een wegwedstrijd waardoor hij er niet bij kon zijn en Anniek en Veerle hebben de lange reis niet gemaakt.
Nina stond vandaag als enige in categorie 5 aan de start van onze verenging. Met een goede voorbereiding begon ook Nina aan haar race. In de wedstrijd werd hard gereden dus de voorste moest Nina laten gaan maar ze reed erg sterk vandaag en wist als 2e meisje te eindigen en 13 overall.
In categorie 6 waren het Senna Remijn en Rob die van start gingen. Senna zat er bij de start goed bij en wist in de eerste ronde op een eerste plek te rijden. Vlak voordat ze over de finish streep reden ging de nummer 2 onderuit en nam degene achter zich mee. Senna twijfelde geen moment en ging op zijn trappers staan om weg te rijden. Echter wisten er 2 achtervolgers toch weer snel aan te sluiten en zouden de 3 mannen er een mooie strijd van maken. In de laatste ronde reden ze nog steeds samen en Senna reed op de derde plek. Door een fout van de nummer 2 werd Senna opgehouden en moest het laatste klimmetje oplopen. De uiteindelijke winnaar maakte hier gelijk gebruik van een wist naar de overwinning te rijden terwijl Senna er nog alles aan probeerde om de strijd voor de 2e plek te gaan moest hij het in de sprint afleggen en werd uiteindelijk 3e wat op dit parcours zeker heel goed is. In totaal reden er 34 deelnemers mee.

Terwijl categorie 4, 5 en 6 met droog weer konden rijden en zelfs de zon ging schijnen. Werd er al gezegd dat Senna van Iwaarden vast weer in de regen moest rijden en jawel hoor het startsein werd gegeven en categorie 7 ging van start maar tegelijk kwam het ook met bakken uit de lucht. Senna vind dit helemaal niet erg en onder luidde aanmoedigen van de supporters die gebleven waren reed hij een goede race. Senna eindigde op een mooie 22e plek van de 38 deelnemers.

De volgende wedstrijd is 11 mei in Oldenzaal. Hopelijk zien we weer veel X-Tremisten verschijnen!