25 jaar ATB Team X-Treme, een terugblik in de geschiedenis

Algemeen

GOES – Tijdens het doorbladeren van de oude krantenartikelen over X-Treme die de afgelopen jaren bewaard zijn gebleven in het archief, valt mijn oog op een klein artikeltje uit de PZC van 15 mei 2010. Een aantal mooie successen in een Landelijke Jeugd Competitie wedstrijd voor jeugdleden van X-Treme. Ruim 9 jaar geleden, maar bijna alle namen horen we nu ook nog regelmatig voorbij komen in de fietswereld.

Er staat niet bij waar de wedstrijd werd gereden, maar het zal vast een mooi technisch parcours zijn geweest, waar de renners van X-Treme goed hun kracht konden laten zien. ATB-team X-Treme blijkt een goede kweekvijver te zijn voor talent. In categorie 1 wint Emma Verloop. In categorie 4 wordt Aimee Schoe tweede. Didi de Vries behaalt de tweede podiumplaats in categorie 5 en Lindy van Anrooy wordt derde in categorie 6.
Ook bij de jongens zijn er successen. Een tweede plaats voor Tim van Dijke in categorie drie en een tweede plaats voor Milan Vader in categorie 7.

Als we dan terugkijken naar de afgelopen jaren dan hebben deze renners mooie resultaten neergezet.

Emma Verloop uit Wissenkerke is onder andere in 2010 en 2011 Nederlands Kampioen geworden bij de jeugd, en heeft later een poos voor het Beebikes-Nutswerk team gereden, met mooie resultaten. In 2016 is ze helaas gestopt met mountainbiken en overgegaan op voetballen.

Aimee Schoe uit Vrouwenpolder is begonnen als mountainbikerster, werd in 2015 derde op het NK-MTB in Zoetermeer bij de Junior Vrouwen maar de laatste jaren horen we haar naam regelmatig bij het veldrijden, waarbij ze inmiddels bij de elite rijdt. Hopelijk gaan we ook komend veldrij seizoen weer mooie resultaten van haar zien.

Didi de Vries rijdt zowel op de mountainbike als de veldrijfiets. Ze rijdt voor het Belgische KTM Bike-Vision team, uiteraard op een KTM.
In 2015 is Didi Nederlands kampioene geworden crosscountry bij de Junior Vrouwen. Ook dit jaar laat ze mooie resultaten zien, zoals in Spaarnwoude tijdens de discipline ‘Eliminator’, waar ze Nederlands kampioene geworden is.

Lindy van Anrooy is een veelzijdig talent. Ook Lindy heeft gekozen voor het veldrijden. Daarvoor combineerde ze het veldrijden met triatlon, een sport waar ze veel successen behaalde. Na een ernstige hersenschudding is ze halverwege dit jaar weer volop aan het fietsen geslagen en hoopt op een mooi cyclocross seizoen.

Tim van Dijke uit Colijnsplaat heeft vorig jaar nog de nationale titel mountainbike voor junioren gewonnen en rijdt momenteel voor het Stappenbelt Specialized Racing Team. Bij het afgelopen NK had hij helaas materiaalpech, waardoor hij vierde werd bij de Beloften. Gelukkig dat zijn broer Mick na een lekke band in de eerste ronde en een mooie inhaalrace wel als de nieuwe Nederlands Kampioen Beloften op het podium mocht staan.

En als laatste Milan Vader! Niemand kan meer om de Nederlands kampioen bij de Elite heen. Nadat hij al meerdere malen Nederlands Kampioen bij de junioren en beloften was geworden, was er nu de kans om Nederlands kampioen bij de Elite te worden. Daarna nog hele goede resultaten, zoals derde bij de Europese kampioenschappen en zesde bij de UCI wereldbeker wedstrijd in Val di Sole. Hij rijdt voor team KMC-Ekoi-Orbea. Het gaan vast niet de laatste overwinningen van Milan zijn.

Wat een mooie resultaten van deze (voormalig) X-Treme leden. Daar mogen we als club trots op zijn!

Auteur: Marijke Vanhommerig