MTB parcours Weyevliet Vlissingen ondergaat facelift :-)

Algemeen

VLISSINGEN – Dat er de afgelopen weken superhard gewerkt is op en aan het mountainbike parcours Weyevliet in Vlissingen kan niemand ontgaan zijn. De NLdoet vrijwilligers dag op zaterdag 29 mei was een dik succes met ruim 20 vrijwilligers die de tracks en trails weer flink aangepakt hebben.

Een groot deel van de tracks werd voorzien van een nieuwe laag kleischelpen en werd een betere flow(!) aangebracht. De zandbak werd ontdaan van het woekerende onkruid. Er zijn bruggen gebouwd, gras gemaaid en nieuwe trails gerealiseerd. Klasse!!

Dit alles kon gerealiseerd worden door een prachtige donatie van de Stichting Hendrick Avercamp, die  Walcherse verenigingen vorig jaar een financieel (corona) steuntje in de rug gaven.

Ook mocht ATB Team X-Treme een bijdrage ontvangen van het Oranjefonds en deed ook zelf een duit in het zakje. Daarnaast werden verschillende materialen beschikbaar gesteld door ouders van jeugdleden die op dit terrein wekelijks trainen. Dank, dank, dank!

Daarna is de onderhoudsgroep niet stilgevallen.

Allereerst werd een delegatie van de gemeente Vlissingen uitgenodigd en heeft inmiddels het terrein bezocht. In dit bezoek werd duidelijk dat een sportvoorziening als deze niet meer is weg te denken is in Vlissingen. Na een aantal jaren staat de trainingsgroep stevig in haar schoenen.

De zelfwerkzaamheid van leden en vrijwilligers oogstte complimenten en tevens werd gekeken naar oplossingen voor het goed afstemmen van de begrazing door schapen. Inmiddels is het begrazingsplan besproken met de schaapsherder en lijken we elkaar te kunnen vinden in het laten begrazen van de randen rondom het terrein terwijl ATB Team X-Treme op het binnenterrein zelf voor het maaiwerk zorgt.

Ook werd gekeken naar hergebruik van vrijkomende gemeentelijke materialen zoals grond, snoeihout, stammen etc. Ook hier werd een samenwerking op gang gebracht en inmiddels is een eerste lading grond op gewenste plaats gestort én in model gebracht door de gemeente Vlissingen (zie de filmpjes).

 

 

Dit is nu precies wat ATB Team X-Treme probeert te bewerkstelligen. In samenwerking met verschillende partijen zorgen voor een aantrekkelijk en uitdagend mountainbike parcours waar met veel plezier de mountainbikesport beleefd kan worden.

Hulde en dank aan de Stichting Hendrick Avercamp, het Oranjefonds, de vrijwilligers, de gulle materiaalschenkers en zéér zeker de gemeente Vlissingen!