Teleurstelling voor Anne en Milan tijdens WK MTB 2020

Algemeen

LEOGANG (OOSTENRIJK) – Het WK mountainbike in Leogang (Oostenrijk) is zowel voor Anne Terpstra en Milan Vader niet verlopen zoals vooraf gehoopt. Na de superprestaties in de wereldbeker wedstrijden de week voordien golden beiden als podiumkandidaten. De realiteit werd helaas anders.

Anne in actie tijdens de wereldbeker Nové Mêsto (archief foto)

Na de eerste volle ronde moest Anne de wedstrijd laten schieten wegens ademhalingsproblemen. Na een zeer snelle startronde, in achtervolging op Pauline Ferrand-Prevot, die ze als vierde aflegde werd in de eerste volle ronde duidelijk dat dit niet haar dag was. Aan het eind van deze ronde stapte ze uit de wedstrijd.

Ook Milan kende flinke tegenslag. Als een haas ging hij veelbelovend van start en sloeg al snel een gat van 13 seconden op de rest. Het leek aanvankelijk een goed plan maar wat later kreeg hij toch gezelschap van de latere winnaar, de Fransman Sarrou, die hem ook voorbij ging. In de achtervolging op het gladde, technisch zware parcours kwam hij twee maal ten val waardoor hij verder terugzakte.

Pogingen om weer goed terug in de wedstrijd te komen strandden helaas. Uit eindelijk finishte hij op de 23e plaats.

 

Milan in de 4e ronde (foto screenshot NOS)

Mick van Dijke reed bij de U23 (Beloften) naar een 31e plaats.

Anne, Milan en Mick reizen nu met het Nederlandse team af naar Monteceneri  in Zwitserland, waar volgende week zaterdag het EK MTB XCO wacht om zich daar te revancheren.

Zaterdag 17 oktober

10:00 – 11:30 U23 Men’s Cross Country, Final (XCO)

12:15 – 13:45 Elite Women’s Cross Country, Final (XCO)

14:30 – 16:00 Elite Men’s Cross Country, Final (XCO)